Мобилната мрежа на VIVACOM e с най-добро покритие според Ookla

23
1476

Мобилната мрежа на VIVACOM е с най-доброто покритие в страната. Резултатите са базирани на анализ на Ookla, основаван на данните от Speedtest Intelligence за първата половина на 2019 г.

VIVACOM отбелязва най-висок резултат в сравнение с тестовете в останалите мобилни мрежи, направени от потребители с приложението Speedtest на Ookla в цялата страна. Телекомът събира 619 точки в надпреварата, докато Telenor има 571, а А1 – 538 точки.

Анализът на събраните данни в различни точки на територията на България е извършен по методологията на Ookla. VIVACOM спечели отличието, като постигна най-висок резултат в показателя Coverage Score, който обхваща както броя локации, на които даден оператор има покритие, така и качеството на самата мобилна услуга.

Повече за самата методология и за резултатите можете да прочетете в документа, публикуван от компанията в PDF формат ето тук.

 

23
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
12 Коментари
11 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Да взимат да се стягат другите оператори. Време е да инвестират по паланките, защото там основно е проблема с покритието. В равното всичките са ОК.

ogo
ogo

Пълни глупости. Отказахме се цялото семейство от Виваком точно, защото нямаха покритие там, където ни трябва.

ogo
ogo

П.С.> Два пъти преди това им пусках жалба да си оправят малко мрежата. Според картата им за покритието имат 3G и 4G само, че беше толкова зле та не може да проведеш обикновен разговор даже.

Комтел
Комтел

Излезте от пещерата малко. 🙂

ogo
ogo

Ми то 30% от БГ ще да е пещера тогава…

Dave
Dave

Всички оператори имат места където няма покритие. Въпроса е че при Виваком има най-много покритие. Аз бях при тях и минах на А1 понеже беше по евтина офертата на времето и веднага почнах да нямам обхват на определени места където преди имах.

Игнатов
Игнатов

Нормално , още от както бяха Vivatel съм на тях и просто от толкова много години никакви проблеми ! уникални в всяко едно отношение ! домашния интернет е трепач просто , мобилните данни и обхват са топ !

Палуестиниец
Палуестиниец

Ти в ретранслатора ли живееш ?

садасдсадасдасдасдад
садасдсадасдасдасдад

Домашния интернет наистина е трепач! За 25лв. на Coolbox имам 1Gbit/sec , ти колко имаш на Вивакомския „трепач“ ?

TGR
TGR

Не съм фен на нито един Телеком, но съм клиент на 2 от тях в момента и твърдя, че тези в статията са по-добре като покритие и скорост.

115
115

Зле са виваком, а1 са малко по-добре.

_nib_
_nib_

Абсолютно.А1 картофи ако вземат да продават-няма да имат стигане.Щото с покритието са зле.

TGR
TGR

За съжаление не си прав.
А1 съсипаха всички до което се докопаха и купиха.

115
115

Възможно е и да не съм прав. Просто такива са ми впечатленията от мобилната им мрежа в София.

Мой
Мой

Истината боли…

Чича Милча
Чича Милча

Аз съм на Виваком, имат места, особено в северозападна България, където нямат никакво покритие. Говоря за населени места. Наскоро бяхме на една вила до Белоградчик, има няма 5 км от града. В едно селце Извос, телевизионната кула се вижда ясно. Виваком интернет 2 MB / 1MB…имам принт скрийн. A1 имаха към 30MB / 12MB. Telenor бяха най-добре, като интернет, даже ме учудиха чак. Определено, като ми изтече договора ще мисля дали да преподпиша…с тях пак.

ogo
ogo

Точно така. С една клетка 3 села покриват…

lulu
lulu

Имайте предвид, че устройствата също са важни, не само операторът.

pedro
pedro

А1 както винаги най-големите скапаняци, щом бабешкия бибаком ги бие, какво да говорим повече. От друга страна тази статистика не би могла да е твърде показателна поради специфичния профил на клиентите на операторите и най-вече тяхното местоположение играе голяма роля на избора на оператор. За да е качествена тази статистика следва да се изберат конкретни точки и да се види как са нещата за всичките 3 оператора, иначе 1000 човека в Родипите с А1 биха изкривили резултата драстично, ако примерно има тествани 10 човека на бибаком и накрая всичко влезе в общия кюп. Дори да обобщим, ако клиентите на А1… Виж още »

мхм
мхм

Глупости, някой мениджър от виваком да тръгне да попътува малко в страната да види какво ппкритие има 😂 50% от площта на страната няма никакво покритие на виваком.

Артьом
Артьом

Че ти кога обиколи 100% от страната че засече и покритието…