fbpx
14.4 C
София

Мобилните потребители губят по 5.4 млрд. лири годишно заради лоши договори

Най-четени

Иво Цеков
Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Ново проучване установи, че всяка година мобилните потребители колективно губят по 5.42 милиарда лири заради това, че са избрали погрешния договор.

Данните идват от неправителствената организация Which?, която следи за правата на потребителите във Великобритания. Според нея, 72 процента от жителите на страната биха могли да спестят средно по 159 лири на година, ако се прехвърлят на договор, който е по-подходящ за нуждите им.

Прекалените разходи се обясняват с две простички причини: хората не използват оптимално онова, което получават, така че част от парите им са пропилени; освен това някои потребители избират договори с много високи тарифи, когато бъдат надхвърлени параметрите и съответно трябва да плащат допълнителни солени суми, когато им трябват допълнителни обаждания и мобилен трафик.

Очевидно немалка част от потребителите осъзнават проблема, тъй като според проучването на Which? 42 процента от анкетираните допускат, че на друго място биха получили по-добра оферта.

В същото време обаче мобилните потребители са доста консервативни и 48 процента от тях никога не са сменяли своя оператор. Това на свой ред обяснява защо те се придържат към лоши договори година след година.

„Компаниите, предлагащи мобилни телефонни услуги, трябва да полагат повече усилия, за да помогнат на потребителите да открият най-добрата сделка. Ценовата им политика трябва да е прозрачна, а смяната на оператора или пакета – безпроблемна“, казва изпълнителният директор на Which? Ричард Лойд.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини