Мобилните телефони са увеличили работното време на американците с 30 часа месечно

0
14

Благодарение на мобилните технологии служителите на различни компании могат да работят в движение и така, на теория, да не губят време и да вършат работата си по-бързо. Изглежда обаче нещата не стоят точно така на практика. В проучване на фирмата Good Technology, например, се твърди, че средностатистическият американец работи с месец и половина повече за една година именно заради повишеното говорене по телефона и отговаряне на имейли.

Работата, която типичните американски служители вършат извън офиса, се е увеличила с 30 часа месечно. Половината от потребителите, взели участие в проучването на Good Technology, освен това, твърдят, че повишеното използване на телефони не е техен избор, а нещо, което работата им налага. Точно толкова потребители лягат и в леглото си с телефона – понякога именно, за да работят.

Освен на работното време, използването на мобилни телефони се отразява и на други неща от живота на американските потребители. Една четвърт от тях твърдят, че телефоните по един или друг начин са причинили конфликти с партньорите им.

Проучването на Good Technology е достигнало до следните изводи: 68% от хората си проверяват работния имейл преди 8 сутринта, 50% – докато са още в леглото, 40% – след 10 вечерта, 38% – на масата и 57% – докато са навън със семейството си.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари