Мобилното видео достига до малко потребители, формира огромен трафик

0
37

Ежедневно един от всеки десет мобилни потребители гледат видео на смартфоните им, но този трафик формира 38% от общия пренос на данни през безжичните мрежи на телекомуникационните оператори.

Тези и други данни са представени в доклада „Mobile Minute Metrics” на компанията Bytemobile. Компанията също така е открила, че до края на годината трафикът от гледане на мобилно видео ще заема 60% от преноса на данни.

Най-активните зрители на видео през сммартфоните им са най-запалените потребители на мобилен интернет – 10% от потребителите на мобилни данни генерират 87% от общия трафик.

Приблизително 40% от общия видео трафик е формиран от най-гледаните 3% от видео записите онлайн.

Средната продължителност на достъпа до видео съдържание е 5 мин.

Web данните формират 34% от общия пренос на данни, съобщава още Bytemobile.

В подобен доклад от 2010 г., който е на инвестиционната банка Morgan Stanley, се съобщава, че гледането на видео през мобилен телефон заема почти 70% използването на мобилни данни. Двете проучвания, въпреки голямата разлика в цифрите, показват една и съща тенденция, а именно – диспропорцията в използването преноса на данни.

Трето изследване – на Pew Internet Project, показва че 69% от свързаните с интернет американци, гледат музикални видео клипове и че с увеличаване използването на мобилен интернет, можем да очакваме тези навици да се пренесат от компютъра и на мобилния телефон. От това следва, че трафикът от гледане на видео през мобилните мрежи само ще се увеличава в близко бъдеще.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари