Мобилното приложение на Tesla ще намалява цената на застраховката на съвестните водачи

0
234

Tesla за първи път се опита да излезе на застрахователния пазар с помощта на партньори, но от 2019 година предприема значителни усилия за самостоятелна работа в сферата на автомобилното застраховане. Засега фирмената застраховка на компанията се предлага само на притежателите на електромобили Tesla в Калифорния, но географското разширение на тази сфера на действие е неизбежно. Дисциплината на водача ще се следи от фирменото мобилно приложение на автомобилната компания.

Телематичните услуги отдавна се използват от застрахователните компании за адаптация цените на застраховките според конкретния водач. Да напомним, че повечето електромобили на Tesla вече разполагат с всичкото необходимо за извършването на подобен мониторинг оборудване. Сега бе разгледан сорс кода на мобилното приложение на Tesla и по този начин стана ясно, че в него е вграден модул, който може да събере необходимата статистика за формиране на застрахователната сума за всеки един конкретен водач.

Цената на застраховката в САЩ може да падне с 50%, ако той демонстрира безопасно шофиране. По-конкретно, приложението на Tesla регистриран броя на задействането на ABS системата, злоупотребите с автопилота (зачестиха случаите, когато на волана са поставени заместители на ръцете), интензивността на ускорението и на спирането, опасното приближаване до други превозни средства и продължителното пътуване на небезопасна дистанция. Този мониторинг може да се извършва от електромобилите на Tesla, базирани на платформата HW2 с версия на фърмуера над 2021.4.12.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари