През месец ноември миналата година Motorola анонсира конкурс за най-добрите MotoMods модули за смартфоните от серията Moto Z.

Неотдавна бяха обявени финалистите, всеки от който може да създаде официален аксесоар за този флагмански смартфон. Всички участници регистрираха своите MotoMods в сайта за потребителско инвестиране Indiegogo, но само някои от тях получиха финансова поддръжка. Сред тя е радиостанцията Linc: Smart Walkie Talkie.

Linc е неголям модул, който превръща смартфона Moto Z в радиостанция, която поддържа връзка на разстояние до 10 километра в райони където няма мобилни оператори и интернет. Linc има 22 FRS/GMRS канала, които дават възможност за безпроблемно общуване дори и в много оживени места.

Linc разполага с бутон за извикване на помощ, поддържа двустранна връзка с радиостанциите на други производители с помощта на RoIP (Radio over IP) шлюз. А с помощта на специално приложение е възможно да се изпращат SMS съобщения и GPS данни, да се следи прогнозата за времето и други, без достъп до мобилни мрежи.

Аксесоарът има 1500 mAh батерия, която осигурява 20 часа работа. Въпреки че Linc е позициониран като модул за Moto Z, аксесоарът може да работи със всяко Bluetooth съвместимо устройство. Цената на модула е $99.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари