10.8 C
София

Мъж едва не загина в опит да спаси смартфона си

Най-четени

Колкото и да е странно, въпреки немалкото трагични случаи, по света продължава да има хора, които слизат до релсите на метрото, за да спасят попаднал там предмет. Наистина е невероятно как желанието ни да предпазим любимата си джаджа понякога е по-силно от инстинкта ни за самосъхранение. Поредната подобна история – този път поне с щастлив край – се е случила вчера в Ню Йорк.

Според американската преса, мъж чакащ метрото на станция East 105th Street L в Канарси е скочил долу до релсите, за да спаси падналия си телефон. В същото време в негова посока се е задал влак и, тъй като нямал време да се качи горе, мъжът просто легнал в промеждутъка между релсите и влакът минал отгоре, без да го нарани.

Очевидци твърдят, че след като влакът спрял, мъжът се изправил, качил се обратно горе и си излязъл невредим. Ръководството на агенцията управляваща подземния транспорт в града, разбира се, е разярено. „Не знаем как още да ви го кажем. Не трябва никога, при никакви обстоятелства да слизате до релсите, за да си вземете паднал предмет. Животът ви със сигурност е по-важен от смартфона,“ възмущават се от MTA.

Според същата агенция, само миналата година 53-ма души са загубили живота си в метрото. Изглежда, че повечето от тях просто не разбират, че докато слизането до релсите е лесно, качването понякога може да бъде много трудно. От МТА твърдят, че човекът е извадил дяволски късмет, тъй като в други станции разстоянието между релсите не е достатъчно голямо, за да може да се побере вътре възрастен човек.
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини