Над 45 устройства вече поддържат технологията за пренос на глас VoLTE в мрежата на Теленор

7
790
Теленор разшири списъка с мобилни устройства, поддържащи технологията за пренос на глас през 4G мрежа Voice over LTE (VoLTE) и от нея вече могат да се възползват собствениците на над 45 модела смартфони.

Обаждания с HD качество вече са възможни и за потребителите на Huawei P30, P30 Pro, P Smart (2019) и серията Mate 20, Honor 8 Lite, 8X, 10, 10 Lite и View20, Samsung Galaxy S10, S10e и S10+, Sony Xperia XA2 и Xperia XZ2, както и Motorola moto g6 Plus и moto e5.

С това устройствата, поддържащи VoLTE в мрежата на Теленор вече включват модели на шест от най-популярните марки, включително и някои от водещите модели на пазара. Добавянето на нови устройства, които поддържат VoLTE в мрежата на Теленор, е двустранен процес, в който участват телекомът и производителите на мобилни устройства.

Като част от този процес, производителите на смартфони осигуряват софтуер, който да покрива техническите изисквания на оператора

Активацията на функцията става след съвместни тестове и одобрения и чрез софтуерен ъпдейт на мобилните устройства на клиентите. Основните предимства на VoLTE са по-краткото първоначално време за свързване между потребителите, които ползват технологията, спрямо времето в 2G и 3G мрежа. Освен това по време на разговор клиентите продължават да използват 4G мобилен интернет без прекъсване на връзката.

От VoLTE могат да се възползват частни и бизнес клиенти на Теленор, които разполагат с мобилни устройства, които поддържат VoLTE, използват абонаментен план с 4G достъп и се намират в зона на покритие на 4G мрежата на оператора. Технологията VoLTE не е достъпна за потребителите на предплатени услуги, както и за корпоративни клиенти, които използват някои специфични бизнес услуги. За провеждането на разговори с VoLTE качество и двете страни е необходимо да използват технологията.

Обажданията, осъществени чрез нея, се таксуват съгласно ползвания мобилен план на клиента и не черпят от наличните MB за мобилен интернет. За да се възползват от възможностите на технологията, клиентите на Теленор трябва да се уверят, че използват някое от поддържаните устройства и да активират опцията за VoLTE в неговите настройки.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
4 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
Истината в очитеКукуБайуйogo Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ogo
ogo

Срамота е, че устройствата на Google Pixel 2/2XL и Pixel 3/3XL не се поддържат!!!

Истината в очите
Истината в очите

Друг път да знаеш да не си купуваш пиксел

ogo
ogo

Напротив, пак ще си купя. Да видим обаче в края на договора какво ще правим…

Истината в очите
Истината в очите

С волте разполагам много отдавна година и половина може би, С8+ теленор

Байуй
Байуй

Това е много тъпа новина. voLTE се поддържа от доста повече телефони. Huawei и Samsung не са единствените производители на телефони и защо трябва да ни навират в очите телефони които са безбожно скъпи. Почти всички телефони произведени през 2018 поддържат voLTE. Друг е въпроса че тъпанарите от А1 нямат никакво намерение да го пускат понеже си оправят още 3G-то.

Куку
Куку

Според мен очевадната идея е да се купуват последните модели за да ползваме VoLTE и VoWi-Fi.

Истината в очите
Истината в очите

Правилното изразяване е ОЧЕВИДНО ТЦТЦТЗ