fbpx
-0.8 C
София

Най-лошите места, където можете да загубите телефона си

Най-четени

Обществените басейни са едно от най-неподходящите места, където можете да загубите личния си телефон. В списъка с лоши места за губене на телефон влизат барове, таксита и други подобни, информира Mobiledia. Изследването на различните места, където хората губят телефоните си е извършено от Lookout.

Публичните басейни определено са на върха в класацията. Шансовете да намерите загубения там телефон са между 50 и 75 процента, но шанса телефонът да проработи отново е само между 0 и 5 процента.

Най-много от хората губят телефоните си докато са в някой бар, но това не е толкова лошо, тъй като процентът на възвръщане на апаратите, загубени там е от 80 до 95 процента. По-рядко мобилните апарати се забравят на покрива на автомобили, но разбираемо, процентът на намиране тогава е много по-малък от този при баровете.

Публичният транспорт също е сред най-лошите места за забравяне на телефон. Ако се разделите с мобилния си апарат във влака или автобуса, шансовете да го видите отново са по-малко от 2%.

Загубата на телефон може да бъде неприятна не само заради цената му, но и заради конфиденциалната информация, която може да се съдържа в устройството. В това отношение собствениците на iPhone са облагодетелствани. Ако предупредят Apple навреме, че са загубили телефона си, информацията в него може да бъде изтрита дистанционно. Подобно опция има и при Android, но за да се използва са нужни външни приложения.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
angelovarna
angelovarna
10 години

Е много ясно, той Стив Джобс друга работа освен да мастурбира на снимки на фенове на Apple няма 😀 Не ви ли писна от конспирации?!? В iOS има заложена много приятна опция – слагате си парола на устройството (изисква се при отключване или определено време след отключването на устройството…не говорим за джейлове а за просто плъзгане на пръста по екрана), и ако някой ви открадне телефона – след 10 грешни опита да нацели паролата, следва пълно изтриване на личната информация от телефона (при което пак си остава заключен). Друга, допълнителна опция се дава на ползвателите на MobileMe, като е нужно… Виж още »

3dfx
3dfx
10 години

Това може лесно да се забележи все пак,при връзка с мрежа за „прехвърляне на данни“…

PhX
PhX
10 години

E то е ясно че компанията Епъл наблюдава всеки един подробно, какво качва, какво прави, и т.н. Кой знае сигурно си прехвърлят и снимките на потребителите..

mapko
mapko
10 години

„информацията в него може да бъде изтрита дистанционно“… това не значи ли, че може и да бъде достъпвана и разглеждана дистанционно? Т.е. вземеш ли си iPhone – No more Privacy…

Нови ревюта

Подобни новини