9 C
София

Най-лошите продажби за последните 10 години: фамилията Galaxy S21 се продава дори по-зле от S20

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Мнозина навярно си спомнят, че миналогодишната флагманска серия Samsung Galaxy S20 демонстрира изключително слаби продажби. С излизането на Galaxy S21 се очакваше южнокорейският производител да се е съобразил с всички допуснати грешки, да е преработил не особено удачния дизайн, да изглади софтуера и да създаде хит на пазара. Но публикуваните най-нови отчети на Samsung показват точно обратната ситуация. За изминалите шест месеца продажбите на смартфони от фамилията Galaxy S21 са едва около 13,5 милиона бройки, което е с над 20% по-малко от и без това ужасните показатели на Galaxy S20 и с 47% по-малки в сравнение с Galaxy S10. Показаната по-долу графика съвсем ясно показва резкия спад на продажбите при последните две поколения Galaxy S.

Това не е добре, понеже Xiaomi бързо приближава след като избута Apple от второто място по глобални продажби. Между другото, и в сегмента на по-достъпните мобилни устройства бизнесът на Samsung не върви много гладко: двугодишната борба с Xiaomi за лидерство на индийския пазар наскоро приключи с поражение за корейците. В същото време отказът от серията Galaxy Note тази година и разчитането на увеличението на продажбите на скъпите сгъваеми смартфони Galaxy Z неизбежно ще доведе не само до загубата на първото място в световния рейтинг, но и загубата на позиции в топ-сегмента, където е най-голямата сила на Apple и където Xiaomi вече настъпва.

Абонирай се
Извести ме за
guest
18 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини