Най-необичайният смартфон

0
60

Освен LG Optimus G Pro, в „пролетната колекция“ на японския оператор NTT DoCoMo може да се види още един интересен, и по-скоро необичаен, смартфон – NEC Medias W.

Това устройство, в действителност, се състои от два отделни смартфона, свързани в едно цяло. Дизайнът много напомня на конструкцията на таблета Sony Tablet P, само че тук, в сгънато положение, двата дисплея са разположени отвън, а не вътре.

Дебелината на всяка част е около 6 мм, така че общата дебелина на устройството не е толкова голяма – 12,2 мм. Всяка половина е оборудвана с 4,3-инчов дисплей с резолюция 960 х 540 пиксела – в разгънато състояние диагоналът на дисплея нараства до 5,6 инча.

Интересна е и софтуерната реализация. И двата дисплея могат да се използват както поотделно – например, да отворите браузър на единия и да разглеждате галерията на втория, така и заедно – в този случай приложението се „разтяга“ на двата екрана (за съжаление, оптимизираните програми за такъв начин на употреба са все още малко).

Другите спецификации включват двуядрен процесор с тактова честота 1,5 GHz, 1 GB RAM и 16 GB вградена памет (плюс поддръжка на карти microSD) и 8-мегапикселова камера. Операционната система е Android 4.1 Jelly Bean.

Свикнали сме с факта, че NEC произвежда устройства изключително за японския пазар. Въпреки това, представител на компанията спомена, че този смартфон може да получи статут на „глобален“, т.е. можем да го видим в продажба и в други страни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари