Най-сетне Apple обмисля да намали ноча в iPhone 12

3
1559

Твърди се, че Apple тества два нови прототипа на Face ID с нова оптика, която ще бъде достатъчно малка, за да може компанията да свие ноча (изрезката) в бъдещите си телефони, които могат да включват и предстоящата серия iPhone 12.

Apple работи върху множество вариации на компонентите на Face ID, според Бен Гескин, потребителят, от когото имаме тази изтекла информация, която впоследствие беше потвърдена и от PhoneArena. Това включва различни видове лещи, които ще направят изрезките по-малки – или потенциално толкова малки оптични уреди, че може да се наложи и изобщо да не е необходима изрезка в екрана, ами да бъдат побрани в горната рамка.

Нещо повече, новите компоненти на Face ID могат да бъдат по-бързи и по сигурни, както и дават възможност за сканиране на лицето от различни ъгли, включително и при нестандартно разполагане.

Според изтеклата информация, можем да очакваме промените, в посоката на намаляване на размерите на ноча, още в следващото поколение iPhone, които ще видим през 2020 г. – iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max. Предполага се, че най-вероятно следващият базов iPhone 12 ще струва малко повече от тазгодишния основен модел iPhone 11, но добрата новина е, че най-вероятно в него ще видим OLED дисплей, а не LCD екран, какъвто се предлага в момента на iPhone 11. Новината наистина е голяма, ако е истина.

 

Но има и още – надградени задни камери и 5G?

Но изтеклата информация не свършва дотук. Както се предполага, блокът на задната камера с три фото сензора ще остане, въпреки че телефоните може и да получат сензор за заснемане по време на полет, докато „бюджетният“ флагмански iPhone 12 също може да получи такъв, или към него да бъде добавен телеобектив.

Телата на телефоните ще получат по-широки антени за мобилния сигнал в горната част, отдолу и отстрани – с дебелина над 1 мм., за да се гарантира, че ще бъдат напълно съвместими с 5G, което се очаква да поддържат всички телефони iPhone през 2020 г.

И накрая, докато се очаква моделите iPhone 12 Pro най-накрая да преминат към USB-C, докато базовата версия iPhone 12 ще остане с Lightning, изтеклата информация подсказва, че крайният план на Apple е да изкорени портовете изцяло – зареждането ще се извършва безжично, докато за пренос на данни ще се използва ултра широколентовата (UWB) технология. Този безпристратен план предстои да бъде реализиран до 2023 г., завършва информацията на Гескин.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Георги
Георги

Ако го пуснат и с ProMotion екран ще е супер.

Кух фен на ябълката
Кух фен на ябълката

След няколко години може да пуснат и телефон без ноч. Идиоти.

Георги
Георги

Тц тц тва грозде