Наличието на Touch ID в бъдещите iPhone зависи от вас

1
63

Това не е шега. Според водещия анализатор на KGI Securities Минг-Чи Куо, известен със своята информираност относно бъдещите продукти на Apple, от Купертино възнамеряват да съсредоточат вниманието си върху реакцията на потребителите относно Face ID и при нужда да върнат Touch ID на място му.

По наше мнение, TrueDepth камерата (предния фотомодул, отговарящ за разпознаването на лицата в iPhone X) е способна на много неща и Face ID интерфейса — само една малка част от това — уверен е Kuo. — Ако Face ID бъде положително приет от потребителите, вярваме, че всички нови модели ще бъдат оборудвани с поддръжката на Face ID„.

Според анализатора, успехът на Face ID зависи от два фактора: от удобството на взаимодействие и навременната реакция на Apple относно възможните проблеми, възникнали при потребителите в процеса на идентификация. От това следва, че ако целевата аудитория не вижда във Face ID по-съвършения аналог на Touch ID, инженерите на компанията няма да им остане нищо друго, освен да се подчинят на общественото мнение и да върнат скенера, смята Kuo.

Въпреки това, експертът казва, че сега Apple е в изключително неизгодно за нея положение, което не й позволява веднага да се откаже от Face ID в полза на дисплейния Touch ID. Основната трудност в процеса на инсталиране на дактилоскопичния сензор под екрана се състои в сложното устройство на последния. Многопластовата конструкция на дисплея, идваща от поддръжката на 3D Touch интерфейса, значително влошава проводимостта на акустичния сигнал, разсейвайки образа на отпечатъците.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари