Намериха начин да инсталират Windows 10 Technical Preview и на Lumia модели, които не се поддържат

3
16

Преди няколко дни Microsoft пусна превю версията на Windows 10 за смартфони, достъпна само за следните шест избрани модела: Lumia 630, 635, 636, 638, 730 или 830.

Както може да предположите, това изобщо не спря ентусиазма на по-опитните потребители и сега вече е налице начин, който позволява да инсталирате Windows 10 Technical Preview и на модели от серията Lumia, които официално не са одобрени за теста.

Решението е намерено от XDA потребител с прякор RustyGrom и както става често с Windows, то се крие в простичка манипулация на регистъра. Става въпрос за промяна в процедурата, по която работи приложението Insider, което използва данни за производителя и модела на телефона, за да реши дали да ви даде достъп до превю версията. RustyGrom не изключва хакът да бъде приложим дори за апарати на производители като HTC и Samsung, но там вече ще са необходими други настройки.

Хакът все още е в ранна фаза и RustyGrom предупреждава потребителите да се опитват да го приложат само, ако наистина знаят какво правят, но съобщения за успех вече има, така че очевидно манипулацията е напълно приложима.

Ако имате интерес да видите как точно работи процеса, на страницата в XDA има подробни указания в 17 стъпки, както и необходимите файлове, които трябва да свалите.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
theroadtozion
theroadtozion

А може ли да се сложи на телефони които идват с първоначално инсталиран Андроид?

niki292002
niki292002

Много ясно че не.

theroadtozion
theroadtozion

Заради различната архитектура на процесора ли?
А как функционират устройствата с double boot Windows/Android някой ако може, да обясни?