Германският търговец Gravis, който е местният партньор на Apple, обяви, че продължава да продава забранените модели iPhone, въпреки съдебното решение. Напук на властите и на Qualcomm, която предостави 1.34 милиарда евро като гаранция за влизането в сила на съдебната заповед, веригата предлага телефоните както в магазините си, така и онлайн.

Баснословната сума бе депозирана от Qualcomm като гаранция, въз основа на която съдът да придвижи своето решение от 20 декември. В него, властите уличават Apple в нарушение на патенти на Qualcomm за технология за оптимизация на батерията, която се използва в повечето актуални модели телефони.

Независимо от това, Gravis не възнамерява да спре продажбите на iPhone 7 и 8 поне на този етап. Това дръзко решение е в директно противоречие с разпореждането на съда.

Gravis е най-големият търговец на дребно на продукти на Apple в Германия. Компанията е собственост на телекома Freenet.

Немското дело е третият опит на Qualcomm да постигне забрана за печелившия смартфон бизнес на Apple след подобни ходове в Съединените щати и Китай. Съгласно съдебната заповед, Apple трябва да спре продажбата и вноса за продажба на всички iPhone модели, които нарушават патентните права в Германия.

Съдът също така е наредил на Apple да изтегли засегнатите iPhone модели от продавачи на трети страни в Германия, според изявление на Qualcomm.

Кай Рутинг, германски адвокат, който не участва в делото, заяви, че съдебната заповед е насочена към субектите под шапката на Apple, а не към трети страни.

„Тези трети страни все още са свободни да продават (засегнатите) iPhone-и и те го правят“, казва Рутинг, добавяйки, че „въпросът за уреждане на спора ще бъде воден от американския казус, а не от случая в Германия“.

Рутинг заяви, че Apple има силни аргументи за отмяна на решението на германския съд при обжалването. Ако това се случи, гаранциите на Qualcomm ще бъдат използвани за компенсиране на Apple, казва той.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Адолф
Адолф
2 години

Нормално, те германците се доказаха като големи идиоти. Най-голямата простотия беше с бежанците. „Идвайте, за да ни работите“, ама те не работят, а само на помощи разчитат. Нашите цигани и те: „Сега съм си тука, ама после се прибирам в Германия“. Язък за идеите на Хитлер.

AxOx
AxOx
2 години

Какво става с този свят, където те глобяват, ако гледаш пиратски филм, но ако мега-фирма наруши закона, нищо не и правят?!
Qualcomm дават 1 милиард гаранция, после осъждат Ябълката и пак съда и държавите нищо не правят?!!?!
Американският съд директо им каза, че Ябълката е виновна, ама нищо няма да направи, защото те са над закона.
Поредното доказателство как сегашният свят се контролира не от правителства, а от мега-корпорации.

Андриан
Андриан
2 години

То така става изтеглянето на наличности на стари модели от веригите Тези които не са живели в Германия да не коментират темата

Kofti Petrov
Kofti Petrov
Отговор на  Андриан
2 години

Изтеглянето от веригите става като се промени статуса на продукта от наличен в изчерпан и не се предлага за продажба, физическото изтегляне може да стане и за година. Не съм наясно как реши, че тези които не са живели в Германия не трябва да коментират, но поне ни обясни как „така“ става изтеглянето .. явно си много компетентен …

пипи
пипи
2 години

Ами като има балъци…

Шакарон
Шакарон
2 години

Много интересно, сега Швабия ако пък забрани с нормативен акт продажбата на Ябълкови устройства какво ще стане? Ако наглостта продължи и натикат търговците от представителствата в затвора, ко прайме? Истината е че никой не иска да ги спре тези Ябълки, както и никой не иска да спре мафията и злоупотребите в България, както и никой не иска да продава ефикасни лекарства и здрави коли, сребролюбието ще за трие света.