На всеки по един смартфон: така се сбогува Samsung със съкратените служители

5
5818

Наскоро стана ясно, че до края на месец декември тази година Samsung ще затвори своя трети и последен завод за производство на смартфони в Китай. Сега повечето мобилни телефони на компанията ще се сглобяват във Виетнам и Индия. Във връзка с прекратяването на производството на смартфони в Китай, над 6000 души ще останат без работа.

Samsung реши да направи нещо допълнително за тези хора, освен заплащането на полагащото се обезщетение. Всички служители и работници, които са работили над 10 години за Samsung, а сега се налага да бъдат съкратени, ще получат безплатно смарт часовник, флагмана Samsung Galaxy S10+ и допълнителен паричен бонус. А всички, които са работили за компанията по-малко от 10 години получават по един Galaxy A80.

Основната причина за прекратяването на производството на смартфони в Китай е нищожното търсене на тези устройства в Поднебесната. Към днешен ден пазарният дял на Samsung в локалния китайски пазар е едва 1%. А само преди 5 години пазарният дял на Samsung в Поднебесната бе малко над 20%.

Сега Samsung ще сглобява своите смартфони в заводите си във Виетнам и Индия, и ще продължи да използва услугите на външни производители, които сглобяват мобилни устройства по лиценз. Освен това, над 50 други компании, включително Apple и Nintendo, възнамеряват да изместят производството си от Китай заради американските мита.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кьорав кон
Кьорав кон

А честито на китайската комунистическа партия. Така, чрез субсидиране на местни производители, се губят външни инвеститори. Скоро и други ще си тръгнат и икономиката им ще се влоши, което искрено им пожелавам за дето се правят на големи манипулатори!

Тодор Живков
Тодор Живков

Ти не разбираш ли,че корейците са размазани от китайските иноватори?Ако Хуавей не беше забранен във „свободната“ икономика на ФАЩ, Хапълката с уродливият си Фон щеше да последва съдбата на Самсумнг.

sdadadasda
sdadadasda

Хуавей далеч не е причината. Производители, които не ги бута партията, от сорта на xiaomi, oneplus бълват телефони на поразия и буквално покриват всеки един сегмент на пазара от 100$ до 1000$. Просто не са толкова интересни за останалите, тъй като те реално само сглобяват телефони, ползвайки части от други компании. За разлика от хуавей, не изграждат 5Г мрежи, където в момента е „горещият картоф“. Знам, че „чука писател, не читател“, но прочети за ЗТЕ, 2рите най-големи в Китай (или поне бяха) и какво им се случи преди година. Замалко щяха да фалират. Това беше и съдбата на Хуавея ако… Виж още »

Prasko1
Prasko1

Иди виж в някое от техно веригите как фалират ябълките продават ги за секунди по списък а китайските пръчки събират прах по стилажите

Аууууу, колко страшно!
Аууууу, колко страшно!

Съкратили 6000 човека в двумилиарден Китай. Това е все едно икономическото положение в България рязко да се внуши, понеже чужда фирма закрила филиала си у нас и уволнила всичките си 15 служители 😀