На индийския пазар за смартфони от висок клас OnePlus изпреварва по продажби Samsung и Apple

3
609

OnePlus продължава настъплението си на индийския пазар при това с много голям успех. Според разчетите на аналитиците от компанията Counterpoint през третото тримесечие на тази година OnePlus е лидер в продажбите на смартфони от висок клас в Индия.

Към днешен ден компанията контролира 35% от сегмента на мобилните телефони от висок клас, като оставя зад себе си Samsung (23%) и Apple (22%). Според мнението на аналитиците, компанията дължи своите успехи преди всичко на сериите OnePlus 7 и OnePlus 7T, които са осигурили 95% от всички продажби на компанията.

Най-популярният смартфон на Samsung от този сегмент е Galaxy Note 10, който е осигурил почти половината от продажбите на смартфони с цена над $636. А продажбите на Apple е осигурил преди всичко на iPhone XR, цената на който през третото тримесечие на фискалната политика бе намалена.

Сред общите тенденции аналитичната компания отбелязва ръст на продажбите на смартфони с цена над $422 с 66%. Трите компании OnePlus, Samsung и Apple владеят 79% от пазара за смартфони на Индия, докато преди една година този показател бе на ниво 83%. Причината за това се дължи предимно на флагманските смартфони на Xiaomi и Oppo, които успяха малко да притеснят лидерите.

Да добавим, че към днешен ден сегментът на смартфоните от висока клас в Индия заема съвсем малък пазарен дял – около 5% от целия индийски пазар за смартфони.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Master of the truth
Master of the truth

Как няма да изпревари всичките това OnePlus са най добрите китайци нито Хуауей нито Шаоми не предлагат това, което 1+ предлага

Кьорав кон
Кьорав кон

„добри“ китайци няма! Като цяло, към „китаец“ може да прикачиш само негативно прилагателно.

Master of the truth
Master of the truth

това не ти е като да говориш за хуауей мой човек това е 1+