На пазара на смартфон-компонентите се очаква дефицит

0
215

Производителите на смартфони могат да се сблъскат с недостиг на компоненти, поради излизането на нови модели. За това сигнализира изданието DigiTimes, позовавайки се на тайванските доставчици.

Според тях, в последно време китайските производители на смартфони увеличават запасите си от смартфон-компоненти, подготвяйки пускането на новите си продукти. При това, нивото на запасите в канала продължава да намалява във връзка с корекцията, която продължава вече две тримесечия.

През втората половина на 2017 г. се очаква дебюта на новите iPhone, както и на флагмански смартфони на базата на Android. Производителите все по-често оборудват своите апарати с двойни камери, батерии с висока мощност и голям обем оперативна памет. Производството на тези ключови компоненти е ниско, но въпреки това търсенето им се увеличава, което поражда дефицит.

Несигурност съществува и около дисплеите със съотношение 18:9 и USB Type-C интерфейсните решения: може би те също няма да са достатъчни на производителите през второто полугодие.

Накрая, началото на серийното производство на iPhone може да създаде дефицит на сензори за пръстови отпечатъци, метални корпуси и дисплейни компоненти, информират събеседниците на портала.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за