fbpx
0 C
София

На път е VLC за Windows Phone 8.1

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.
Един от дългоочакваните за Windows Phone мултиплатформени видео и аудио плейъри VLC е вече на път да се появи в WP Store. Това беше потвърдено и от водещия разработчик по проекта Thomas Nigro, който публикува в личния си блог скрийншоти на приложението.


Съдейки по тях, VLC за Windows Phone ще има прост и приятен дизайн в стил, който по-рано беше наречен Metro: големи превюта във вид на картинки-плочки, кръгли прости бутони за управление и минимум елементи. Приложението може да се похвали с отделни интерфейси за аудио и видео възпроизвеждането, които изглеждат много добре.

Авторът също така разказва и за някои интересни моменти, криещи се „под капака“ на VLC за мобилната платформа на Microsoft. Първо, това е универсално приложение, чийто код на 90% съвпада с този, написан за „таблетния“ Windows. Дори и възможностите на програмата за двете платформи са почти напълно идентични.


Разработчикът даже уверява, че са постигнати добри резултати свързани с производителността и VLC няма да лагва дори и ако работи на евтините смартфони със слаб хардуер, като например Nokia Lumia 520. Това е много важно, тъй като те представляват значителен дял от всички устройства, базирани на мобилната операционна система на Microsoft.


VLC за Windows Phone го дели от пускането за сваляне само една грешка – „счупения“ компилатор за ARM архитектурата. След възстановяването на работоспособността му, приложението ще се появи в магазина.
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини