На сайта на FCC се появи 5-инчовият Android-смартфон Samsung Baffin

0
17

Изглежда, че компанията Samsung възнамерява да разшири портфолиото си от смартфони и да пусне на пазара още един апарат от висок клас в допълнение към Galaxy S III, Galaxy S III mini и Galaxy Note II. На сайта на Федералната комисия по комуникациите (FCC) се появи смартфон с продуктовото обозначение SHV-E270L, който вероятно ще стане следващият представител на линията Galaxy.

В документацията той е назован и с кодовото име Baffin. Името, под което ще се появи устройството на пазара, засега остава неизвестно, но някои предполагат, че с него може да се асоциира и марката Galaxy Grand, заявка за която бе подадена от Samsung в Патентното ведомство на САЩ през месец април тази година.

Смартфонът ще поддържа работа в мрежи 4G LTE, а, съдейки по публикуваната в бенчмарка GLBenchmark информация, той вероятно ще бъде задвижван от четириядрен процесор, работещ на тактова честота 1,4 GHz. На мнозина потенциални купувачи вероятно няма да допадне ниската резолюция на 5-инчовия екран на апарата – 800 x 480 пиксела. Южнокорейското издание Money Today съобщава, че това се дължи на факта, че телефонът е насочен и към целевата група на по-възрастните потребители, за които са желателни по-големи икони и размер на текста. По-вероятната причина обаче е отложеното производство на WVGA-екрани от Samsung.

SHV-E270L работи под управлението на операционната система Android 4.1 и е оборудван с патентованата технология Smart Stay, която позволява блокиране на автоматичното изключване на екрана чрез проследяване на очите на потребителя с фронталната камера на устройството. Захранването на апарата се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 2100 mAh.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари