Невидим втори дисплей в Galaxy S10 може да маскира прореза в екрана

4
3412

Световната организация за интелектуална собственост (World Intellectual Property Organization, WIPO) публикува нов патент на Samsung, описващ технология за скриване на малкия капкообразен прорез на екрана, предназначен за предната камера. Според новия патент, прорезът в екрана ще бъде скрит от допълнителен дисплей. Най-вероятно южнокорейската корпорация ще използва тази технология в новите флагмански смартфони Galaxy S10.

Според появилата се неофициална информация, бъдещите флагмани на Samsung ще имат дисплеи с името Infinity-O. Те ще имат екрани с капкообразен прорез за предната камера. Те по всичко превъзхождат екраните с голям прорез, но много потребители се дразнят и от това малко отверстие, което се вижда и при изключен телефон. Новият патент на Samsung описва начин за частично премахване на този недостатък чрез поставянето на допълнителен прозрачен дисплей.

В описанието на патента се казва, че допълнителният миниатюрен и прозрачен дисплей се поставя над стандартния дисплей с единствена цел да маскира отверстието. По всичко личи, че той ще може да показва информация, когато камерата е изключена. Когато камерата се използва, дисплеят става напълно прозрачен и не пречи на заснемането на видеа и снимки.

Очакванията са тази технология да бъде представена в новата флагманска серия Galaxy S10. Всичко ще стане ясно на официалната презентация, обявена за 20-ти февруари.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
ЕвгениКапитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬кламеМарио Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Марио
Марио

Поредните глупости

Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬
Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬

Why?

Според мен изглежда добре!

– iPhone потребител

кламе
кламе

Невидим втори дисплей, но видими 1080 евро за S10+, което е ирелевантно!

Евгени
Евгени

Нормална цена