Недостиг на резервни части във фирмените сервизи на Apple

2
578

Apple се сблъска с поредния проблем, предизвикан от коронавируса. В нейните магазини и сертифицирани сервизни центрове има голям недостиг на компоненти, необходими за ремонта на iPhone и другите мобилни устройства на корпорацията от Купертино.

Според данни на агенция Bloomberg, компанията е предупредила своите служители, че дефицитът на резервни части за iPhone ще продължи от две седмици до месец. Поради невъзможността за ремонт, на сервизните центрове се препоръчва да дават на клиентите iPhone за временно ползване.

Недостигът на компоненти за ремонт на iPhone се дължи на това, че заводите в Китай, които произвеждат тези резервни части, са затворени поради карантина или работят с малка мощност поради липсата на работна сила.

Но това далеч не е най-големият проблем за Apple. Наскоро корпорацията предупреди своите инвеститори, че през текущото тримесечие на тази година поради масовото затваряне на магазините в Китай, продажбите на iPhone осезателно ще намалеят. А това ще доведе до сериозен спад в приходите и печалбите на компанията.

Според появилата се неофициална информация, Apple има проблеми с производството на iPhone 11 и iPad Pro. През месец март корпорацията планираше да представи на пазара своя нов модел на по-достъпен iPhone, но е ясно, че този анонс ще бъде отложен.

Освен това, пазарните аналитици са на мнение, че новите флагмани на Apple тази година няма да бъдат представени през септември, а най-вероятно за коледните празници.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари