Нелицензирани от Apple производители няма да произвеждат кабели Lightning за iPhone 5

2
136

Преди известно време в глобалната мрежа се появиха слухове, че компанията Apple е решила да се защити срещу загуби, свързани с продажбата на евтини кабели Lightning, произвеждани от нелицензирани от нея „безименни“ производители. Ето че сега се появи и официално потвърждение на тази информация. Както съобщава ресурсът AppleInsider, покупката на евтин аналогов кабел Lightning за iPhone 5 ще бъде чисто пилеене на средства.

Причината за това е фактът, че корпорацията е вградила в привидно простия аксесоар нов чип, който ще осигури използването само на оригинални кабели Lightning.

Един от служителите на компанията Double Helix Cables решил да изучи устройството на кабела Lightning и с удивление открил, че Apple е предвидила в него чип, разработен от Texas Instruments, който се намира между контакта V+ на USB интерфейса и 9-пиновия конектор на кабела за синхронизация Lightning. Може да се предположи, че в iPhone има вграден софтуер, който проверява за наличие на такъв чип при свързването на кабела. Така външни производители, които не желаят да получат лиценз от Apple за производството на кабелите Lightning, ще трябва да останат извън пазара.

Кабелът Lightning за връзка на iPhone 5 с компютър се продава на официалния сайт на компанията за 19 щатски долара.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
saentistumen umen Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
saentist
saentist

Очаквайте скоро софт за гнили ябълки който ще избягва некадърната защита

umen umen
umen umen

И от един тъп кабел искат да печелят, по добре да го бяха сложили в цената на телефона за да не се излагат. Моя кореец си върви с кабел и мога да му купя от всяка бутка микро USB даже мога да му ръгна направо флашка и да си прехвърлям данни.