Немската Shift подготвя модулния смартфон Shift5 + с ОС Windows 10

0
16

Още с анонса на Windows 8.1 Update бе съобщено, че изискванията към хардуера на смартфоните ще бъдат демократични. Windows 10 наследи това свойство и сега производителите на мобилна електроника започнаха да предлагат смартфони, които могат да работят както под управлението на Android, така и с Windows 10 Mobile. По същият начин постъпи немският производител Shift със своя смартфон Shift5 + с цена 340 евро. Потребителят ще може да избира каква операционна система да използва, но няма възможност за превключване от една ОС към друга.

 

Най-интересното е, че това е модулен смартфон. Според производителя, ще бъде възможна смяната на дисплея, паметите и други важни компоненти. От техническите характеристики засега е известно, че новият комуникатор ще бъде оборудван с четири или осемядрен процесор на Qualcomm, ще има 2 GB оперативна памет, минимум 32 GB флаш-диск, основна камера с резолюция 13 мегапиксела, предна камера с резолюция 5 мегапиксела и акумулаторна батерия с капацитет от 2500 до 3000 mAh. Навярно това са базовите параметри, а подробните спецификации трябва да бъдат обявени през месец декември тази година.

Google отдавна престана да публикува нова информация за модулния смартфон Project Ara и другите производители се опитват да заемат тази интересна пазарна ниша.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за