През лятото финландската HMD Global представи флагманския смартфон Nokia 8 с двойна камера с оптика на Leica и топ-процесора Snapdragon 835. Сега HMD Global усилено работи върху нов топ-телефон, анонсът на който се очаква по време на събитието MWC 2018.

Новият смартфон ще носи името Nokia 9, а в уеб-пространството се появи видео, показващо външния вид на новото мобилно устройство.

Популярният блогър @OnLeaks, който стотици пъти публикува достоверна информация за различни мобилни устройства, представи кратък клип, демонстриращ външния вид на Nokia 9 от всички страни. Очаква се новият телефон да има безрамков екран и леко излизаща извън корпуса двойна основна камера.

Според тази информация, екранът на Nokia 9 е безрамков, покрит с 3D стъкло и габаритни размери на корпуса 140,9 x 72,9 x 7,5-8,9 милиметра. Диагоналът на екрана ще е 5,5 инча при съотношение на страните 18:9. Видеото показва, че новият флагман ще има само USB Type-C порт, без стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо.

Навярно аудио гнездото не е поставено за осигуряване на по-добрата зашита от прах и вода от клас IP68, която ще позволи потапянето на Nokia 9 под вида на дълбочина до 1 метър за не повече от един час. Очаква се, че устройството ще се базира на топ-процесора Snapdragon 845.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари