Аналитиците на най-голямата швейцарска банка UBS считат, че ръстът в търсенето на смартфони и промените в тримесечните финансови показатели на Apple стават непредсказуеми. Ето защо технологичният гигант е по-добре да се съсредоточи на развитието на своите онлайн услуги.

iPhone носи 70% от дохода на Apple. Но намалелият обем продажби през първото финансово тримесечие на 2018 година може да е доказателство за някои проблеми, които предстои да бъдат преодолени.

Първото финансово тримесечие на 2018 година от финансова гледна точка бе най-доброто в историята на корпорацията – продадени бяха 77,3 милиона iPhone, 13,2 милиона iPad и 5,1 милиона Mac. Но въпреки високите финансови резултати, продажбите на iPhone X се оказаха по-ниски от очакваното.

Във връзка с това UBS се интересува от дългосрочната ефективност на смартфоните на Apple и дали обемът продажби ще нарасне и дали Apple ще предложи още иновации.

Според експертите на банката, бъдещето на Apple като никога по-рано зависи от нивото на развитие на онлайн услугите и от продажбите на други продукти. И още, в дадено наскоро интервю Тим Кук каза, че единствено предоставянето на онлайн услуги може да осигури на компанията място във Fortune 500.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари