Никой не иска да купува смартфона тухла Energizer

7
3499

Компанията Avenir Telecom показа на изложението Mobile World Congress смартфона Energizer Power Max P18K Pop, най-характерната черта на който е мощната акумулаторна батерия с капацитет 18 000 mAh. Планираше се парите за производството на това чудо да бъдат събрани чрез уеб портала за потребителско финансиране Indiegogo.

Avenir Telecom възнамеряваше да продава това мобилно устройство при цена $549, като за организиране на производството трябваше да бъдат събрани $1,2 милиона. Но към днешен ден по сметката на проекта са внесени едва 1% от необходимата сума или около $15 000. Естествено, Avenir Telecom няма да започне масовото производство на Energizer Power Max P18K Pop само за да продаде тридесетина екземпляра. А това означава, че този смартфон въобще няма да се появи на пазара.

Да си припомним, че смартфонът Energizer Power Max P18K Pop е оборудван с наистина безрамков дисплей с размер на диагонала 6,2 инча и HD+ резолюция. Мобилният телефон се базира на системата върху чипа MediaTek Helio P70 с осем ARM Cortex-A53 и ARM Cortex-A73 процесорни ядра, работещи с тактова честота до 2,1 GHz. Интегрираният графичен ускорител е ARM Mali-G72 MP3. Налични са 6 GB оперативна памет и 128 GB флаш-диск.

Съвсем по същия начин през 2018 година бе отменено производството на телефона Energizer Power Max P16K Pro с 16 000 mAh батерия. Той също бе анонсиран на Mobile World Congress, но не излезе на пазара. Интересно, дали какво ще предложи Avenir Telecom тази година.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
1 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Коментатор
Коментатор

Тази година P20K Pro с 20 000 mAh батерия 🙂

Иво
Иво

Това чудо сигурно тежи доста и е доста неудобно да ти седи в джоба както е дебело. Така че нормално е да не се купува.

Писач на коментари
Писач на коментари

Хипстъри, вие сте на ход!

Палустиниец
Палустиниец

Колкото „Никой не иска“ да купува телефона, толкова и никой не иска да чете калдатата…

Е такова подвеждащо и невярно заглавие не бях чел скоро…

Истината в очите
Истината в очите

Вярно е продали са само 12 смарта, а разработката му е струвала над милион долара

the professor
the professor

brickphone… може да се тренира за бицепси с него и при нужда да се подпира гумата на колата, ако не държи ръчната…

Митко
Митко

Най-забавното е, че дори в този тухлен корпус, не са успяли да поберат/вкарат камерата в него, която стърчи гордо отзад извън него… 🙂