Още когато смартфоните Pixel 2 и Pixel 2 XL на Google излязоха на пазара, специалистите на iFixit веднага ги разглобиха и откриха неизвестен чип с име Visual Core.

В крайна сметка това се оказа не просто чип, а пълноценен процесор, създаден от Google, специално за неговите фирмени устройства. Процесорът значително подобрява качеството на снимките и осигурява цялостната поддръжка на технологията HDR+.

Финалната бета версия на операционната система Android 8.1 Oreo разполага с нова функция, която включва секретния чип в смартфоните Google Pixel 2 и Pixel 2 XL. Потребителите с тези мобилни устройства веднага започнаха да сравняват снимките, направени с помощта на процесора Visual Core и без него. Разликата не само се вижда с невъоръжено око – тя е просто колосална.

По всичко личи, че Google е добавил в Pixel 2 и Pixel 2 XL специализирания процесор Visual Core с хардуерната поддръжка на HDR+. Сега чипът е задействан и добре се вижда какво може.

Финалната версия на новата Операционна система се очаква да излезе през следващите няколко седмици и тогава всички притежатели на флагманите на Google ще могат да правят великолепни снимки точно за празниците, а и след тях.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Бай Ганьо
Бай Ганьо
4 години

Защо „Операционната система“ е с главна буква?

ПЕРЕС
ПЕРЕС
4 години

Според мен оравя, а НЕ просто подобрява… ??

Някой
Някой
4 години

По начина на подаване на снимки за сравнение ВИЕ се явявате като спекулативна страница. достатъчно е човек да види краищата на снимките, за да разбере че са снимани от два или повече различни обектива. Място за сравнение просто липсва.
Намерете си адекватен източник за информация !!!

Бенто
Бенто
4 години

Какви са тия шитави снимки и преди и след. Това да не е снимано с някакъв телефон преди 10 години.