Нова информация за десктоп режима в Android 10 Q

1
1062

Едно от най-важните нововъведения в неотдавна представената мобилна операционна система Android Q е десктоп режимът (Desktop mode). Подобен режим доста отдавна се предлага във флагманските смартфони на Samsung и Huawei – при включването на външни монитор, клавиатура и мишка, интерфейсът на операционната система се променя. Същата функционалност бе забелязана в първата бета версия на Android 10, излязла през месец март тази година. Сега станаха известни допълнителни подробности.

Новият Desktop mode режим ще даде възможност в устройствата с Android 10 Q да бъдат едновременно стартирани приложения както на външния монитор, така и на екрана на мобилното устройство. Отделно за външния монитор е осигурена многозадачната работа на до две приложения, които могат да работят едновременно, без да се налага едното да прекратява работата си.

Освен това, софтуерната клавиатура ще може да се използва и на външния екран. И още, на външния монитор ще могат да се изобразяват както статични, така и динамични тапети.

Когато се използва десктоп режимът, потребителят ще може да създава списъци с избрани приложения за ОС Android, които по принцип са проектирани за работа на голям екран, като по този начин ще се осигури бързия достъп до подобни апликации. Възможно е системата да бъде настроена така, че след включването на външния монитор, автоматично да се стартират едно или няколко от тези приложения.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Санди Иванов Стойчев Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Санди Иванов Стойчев
Санди Иванов Стойчев

Натам отиват нещата. Персоналния компютър да ти е в джоба, всички файлове на него и само като му включиш монитор клавиатура и мишка (де bluetooth, де друго свързване) и да имаш пълноценна, многозадачна Операционна Система.