Нова информация за камерата на Huawei P40 Pro

1
1877

Huawei изглежда, че ще успее да направи пробив в мобилната фотография. Според публикуваната от блогъра RODENT950 вътрешна информация, Huawei P40 Pro ще предложи невиждано досега качество на снимките и видеата.

Според тази информация, главният оптичен сензор на Huawei P40 Pro ще бъде от типа RYYB и ще има резолюция 52 МР при апертура F/1,9. Размерът на фотосензора е 1/1,3 инча. Да си припомним, че предшественикът на този смартфон имаше оптичен сензор с резолюция 40 МР и размер 1/1,7 инча. Като се има предвид четирикратното биниране (обединяване на информацията от съседни пиксели), то размерът на всеки пиксел става 2,24 микрона и в този режим ще се получат снимки с резолюция 13 МР.

Всичко това би трябвало рязко да подобри чистотата и верността на цветовете, както и детайлността на снимките и видеата в условия на недостатъчна осветеност на сцената. Разбира се, оптиката на LEICA има значителен принос за доброто качество на заснетия материал.

Да напомним, че официалното представяне на смартфона Huawei P40 Pro е обявено за края на месец март тази година. Според изтеклата към днешен ден информация, флагманският телефон ще има извит AMOLED дисплей, ще се базира на фирмената система върху чипа Kirin 990 5G, ще разполага с минимум 8 GB оперативна памет и ще работи под управлението на фирмения потребителски интерфейс EMUI 10, базиран на Android 10. Ще се използва акумулаторна батерия с капацитет 5500 mAh и ще се поддържа нова технология за бързо зареждане с мощност 55 W.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари