Нова информация за Pixel 4 загатва за мистериозен спектрален сензор

1
829

Започнаха течовете на информация за Google Pixel 4. Информацията е доста интгригуваща.

Всичко започна с появата на няколко рендера, които загатнаха какво да очакваме като външен вид. Те сами по себе си не са чак толкова важни, но да речем забелязахме квадратната конфигурация на камерата. Всички се чудят защо все повече производители използват този похват, който не се харесва на доста потребители.

Няма нужда да се споменава, че все още сме във фазата, в която официална и потвърдена информация няма. Добрата репутация на някои от източниците дава основание да вярваме на видяното за следващия Google Pixel.

Спектрален сензор

Благодарение на видео от Unbox Therapy (най-отгоре) разбрахме още за новия пиксел. Част от показаното ни накара да повдигнем вежди. Google често поднася технологични изненади със своите устройства и сега ще е така.

Отзад ще имаме две камери, което само по себе си е добра новина. Тук новото е споменатия спектрален сензор, за който реално не се знае нищо. По името можем да отсъдим, че вероятно ще позволява на телефона да улавя инфрачервена и ултравиолетова светлина. Това може да помогне много в баланса на бялото например.

Отпред очакваме 5 сензора, включително камерата. Коментира се, че това може би значи идването на нещо подобно на FaceID от Apple. За момента се смята и, че телефонът няма да има сензор за пръстов отпечатък, поне не традиционен такъв.

Очакваме безжично зареждане, USB Type-C порт, стерео говорители отстрани. Всичко казано до тук е едно, как всичко това ще работи в реалността е друго. Все пак, това си остава едно добро начало и очакваме следващите вести.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Аз 1111111111
Аз 1111111111

Тоя сензор е за 3D баркод плащания.