Според появилите се към днешен ден данни от вътрешни източници, Apple ще премахне от iPhone 8 скенера за пръстови отпечатъци Touch ID и вместо него ще предложи на потребителите нещо по-интересно.

Това е 3D скенера за лицето, който може да отключва смартфона по лицевите биометрични характеристики на разстояние до 1-2 метра от телефона. Но Qualcomm представи нова технология, която може и да отнеме на iPhone 8 главното конкурентно преимущество.

Новата технология на Qualcomm се нарича Spectra. Това е фотосензор с технология за измерване дълбочината на изображението. С помощта на новия метод притежателите на Android смартфони могат да създават триизмерни изображения, а не двумерни, като е сега. Това значи, че е възможно предварително да се направи 3D скан на лицето на собственика, който може да се използва от смартфона за отключване.

Qualcomm официално обяви, че възнамерява да добави хардуерната поддръжка на новата технология Spectra във всички процесори на новата фамилия чипове Snapdragon. Това означава, че при наличието на съответния фотосензор, дори и бюджетните смартфони ще имат 3D скенери на човешкото лице. Може и да се окаже, че iPhone 8 няма да предложи конкурентно преимущество, с каквото не разполага нито един смартфон в света.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари