Според появилите се към днешен ден данни от вътрешни източници, Apple ще премахне от iPhone 8 скенера за пръстови отпечатъци Touch ID и вместо него ще предложи на потребителите нещо по-интересно.

Това е 3D скенера за лицето, който може да отключва смартфона по лицевите биометрични характеристики на разстояние до 1-2 метра от телефона. Но Qualcomm представи нова технология, която може и да отнеме на iPhone 8 главното конкурентно преимущество.

Новата технология на Qualcomm се нарича Spectra. Това е фотосензор с технология за измерване дълбочината на изображението. С помощта на новия метод притежателите на Android смартфони могат да създават триизмерни изображения, а не двумерни, като е сега. Това значи, че е възможно предварително да се направи 3D скан на лицето на собственика, който може да се използва от смартфона за отключване.

Qualcomm официално обяви, че възнамерява да добави хардуерната поддръжка на новата технология Spectra във всички процесори на новата фамилия чипове Snapdragon. Това означава, че при наличието на съответния фотосензор, дори и бюджетните смартфони ще имат 3D скенери на човешкото лице. Може и да се окаже, че iPhone 8 няма да предложи конкурентно преимущество, с каквото не разполага нито един смартфон в света.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
TishмБачи Кикомъни Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
мъни
мъни

Биг брадърът е истински явно. За толкова години батериите не мръднаха и на сантиметър, но пък да ни сканират и идентифицират грешка нямат. След 5 години и телефон за 100 лв ще прави ДНК анализ сигурно…

Tish
Tish

прав си, за съжаление…

мБачи Кико
мБачи Кико

Голямо приемущество е да те наблюдават 24/7.
Не знам вече кой ше ме 3D шпионира в дълбочина по-добре и за повече пари бохоохохохх