fbpx
-6.2 C
София

Новите айфони се очаква да имат модем с поддръжката на LTE-Advanced

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Новите смартфони Apple iPhone изглежда ще получат поддръжката на най-новия LTE стандарт. Според популярния уеб-портал 9to5Mac, Apple възнамерява да използва в новите си комуникатори модема MDM9635M, произвеждан от Qualcomm, който осигурява теоритично двойно по-голяма скорост на връзката в сравнение с предишния iPhone и скоростта за обмен на данни от 120 Mb/s ще нарасне на 300 Mb/s. Новият стандарт LTE-Advanced засега се поддържа само в някои държави.

 

Една от тези държави е Южна Корея, която е световен лидер по развитието на тази инфраструктура. Някои смартфони, като например Samsung Galaxy S5 (версията за Южна Корея), вече използват този или аналогични модеми. Неговите преимущества пред другите са по-голямата скорост за обмен на информация и по-ниската консумация на електрическа енергия, поради използване на 20 (вместо 28) нанометров технологичен процес.

 

Същият портал публикува и нови фотографии на бъдещия iPhone 6S (името не е официално потвърдено). Според тези предварителни данни, новият комуникатор по външен вид не се различава особено от предишните модели. Естествено, очакват се промени предимно в хардуера – поддръжка на технологията Force Touch, копроцесора за движение M9 и увеличена оперативна памет.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини