Новите модели на Nokia – смартфони за по-добро бъдеще

2
4743

Наскоро HMD Global представи шест нови смартфона накуп, с които през последния месец ви запознаваме по-подробно. Апаратите от новата X, G и C серия, освен нова страница за компанията, са и еманация на развитието на апаратите с марка  Nokia през последните години. След завръщането ѝ през 2016 г. компанията лансира на пазара редица силни модели под шапката на HMD Global – финландска компания, в която работят много бивши служители на Nokia.

Няма съмнение, че въвеждането на нови и подобрени технологии е оказало трайно влияние върху живота ни. Всъщност технологичните иновации ни помогнаха да се приспособим към широко разпространените смущения, които глобалната пандемия предизвика в начина ни на живот, работа, учене, общуване и социализация с изненадваща бързина и пъргавина.

Критично важно е, че мобилните технологии ще бъдат използвани за все повече дейности и това ще остане завинаги. Освен очевидните предимства на мобилните устройства, като това да побират целия свят в шепите ни, те все повече действат и като двигател на подобряването на живота.

Милиони хора разчитат на смартфоните Nokia за своите ежедневни нужди, от основна свързаност до плащания и творчество

Различни хора с различни нужди и интереси използват устройствата на компанията. Иновативното мислене в HMD Global е свързано с отключване на преживявания с висока стойност за онези, които може би не са имали достъп до тях преди. Сега компанията изгражда телефони, с които да отговори на потребителите с различни бюджети и на това, което наистина има значение за тях – качество, надеждност, дизайн, простота и лекота на използване.

Смартфоните Nokia са създаненис грижат за хората, които се доверяват на телефона си. Водещото в индустрията предложение за надеждни и сигурни устройства се изразява именно в новите гами X, G и C – всеки заслужава да се чувства в безопасност. В компанията се грижат хората да използват телефоните си по-дълго. Тези продукти са създадени, за да издържат хардуерно и софтуерно, благодарение на тяхната продължителна поддръжка и изключителна издръжливост.

Да вземем за пример G-серията, Nokia G10 и Nokia G20

Потребителите, които създават съдържание, могат да разчитат на тридневния живот на батерията и креативно студио в движение, когато наистина се побира в джобовете им. Те могат да улавят моменти, да редактират и подготвят съдържание, което радва останалите. Също така Nokia G10 и G20 идват с фабрично поставен протектор за дисплея.

От друга страна, серията Х е с активиран 5G и 3 години гаранция

Nokia X10 и Nokia X20 са създадени за бъдещето, за да могат да следят бързия професионален живот на младите хора. Серията Х позволява да се предложат предимствата на партньорствата на компанията с Qualcomm и ZEIS Optics. Пречупени през призмата на скандинавския дизайн и вдъхновени от природата цветове, устройствата от серията Х са елегантни и красиви, каквито всеки би искал да има. Не на последно място устройствата от серия X идват с 3 години гаранция, с включен в комплекта 100% компостируем калъф и също имат фабрично поставен протектор за дисплея.

Серията С с представителите Nokia C10 и C20 е специално проектирана за потребителите, които дават приоритет на семейството и времето с близките хора

Това са достъпни устройства, създадени да издържат дълго, но в същото време са чудесно решение и за по-младите потребители – те могат да ги използват дълго, за да се запознаят със света и възможностите на смартфоните. Всички апарати са създадени по високи стандарти с 2 години актуализации на сигурността.

По същество представянето на новите модели символизира нова и целенасочена стъпка в пътуването на HMD Global и като компания, която иска всички да имат достъп до висококачествени и дълготрайни мобилни технологии – HMD искат повече хора да имат много опции и устройства, на които да имат доверие и да използват дълго време.

Апаратите са уникални в много отношения

Първото нещо е сигурността. Според неотдавнашно проучване на потребителите, проведено от „Флай Рисърч“ през първото тримесечие на тази година, над една трета от потребителите нямат представа дали устройствата им са добре защитени или актуални. Тази липса на информация струва много на потребителите – време, пари, лични данни и други. За втора поредна година смартфоните Nokia оглавяват класацията на Counterpoint в сектора за най-редовни актуализации на софтуера и сигурността.

Класирането на доверието в Counterpoint се основава на четири стълба – актуализации на софтуер, актуализации на защитата, качество на изработката и устройства, препоръчани за предприятия. Направен е сравнителен анализ за водещите марки смартфони с Android.

Ефективността на телефоните Nokia продължава обаче да бъде конкурентно предимство в пренаселения пазар на смартфони, като всеки производител се опитва усилено да разграничи предлагането си. От дизайн и качество на изработката, до размера на екрана и броя на камерите, много усилия се влагат в пазарното диференциране. Софтуерът, с който работи смартфона, също е от голямо значение. Потребителите очакват той да бъде актуализиран редовно, за да се гарантира, че потенциалните уязвимости в сигурността са коригирани и най-новите функции се предоставят, когато станат достъпни.

Наред с това обещание идва и дълготрайността. Телефоните на Nokia преминават през повечето параметри на тестване, отколкото средното за индустрията, според прес съобщение, публикувано от Counterpoint на 27 октомври 2020 г.

Като финландска компания подходът към технологиите и бизнеса е преди всичко за човека и това е отразено в тази нова гама смартфони Nokia. В основата на не само на моделите, а дори и на техния софтуер има проста идея: осигуряване на достъпност за всички. От компанията искат потребителите отново да се влюбят в телефоните си. Те изразяват желанието си да направят  така, че потребителите да ги обичат заради изисканото качество и креативното иновативно преживяване, което е налице при всички техни устройства, носейки невероятна стойност на достъпни цени.

Едно от тези нововъведения, което кара потребителите да обичат своите телефони, са алгоритмите за изображения и новите инструменти за създатели

В компанията вярват, че творците и професионалистите могат да обичат ежедневието и кариерата си повече с подходящите инструменти. Всичко това ще бъде взето под внимание за бъдещите ни иновации. Едно от нещата, характерни за смартфоните Nokia, е че няма разлика колко струва вашия телефон, компанията гарантирa достъп до най-новите приложения и защита с постоянни актуализации, до 3 години след покупката.

Разработването на технологии за подобряване на благосъстоянието е в основата на смартфоните Nokia в HMD Global. Компанията очевидно разбира, че мобилните технологии и свързаността играят решаваща роля за поддържането на контакти, улесняването на достъпа до подобрено образование, финансови услуги и здравеопазване. С подходящата технология можем да се предпазим от злонамерени атаки, които оставят потребителите уязвими към ерозия на тяхната поверителност и сигурност. Мобилните устройства Nokia водят класацията на Trust за втора поредна година с най-честите актуализации на софтуера и защитата от няколко години. Смартфоните Nokia са създадени да издържат и са проектирани с мисъл за човешкото благополучие.

 

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари