Новите смартфони Pixel 4 и Pixel 4 XL няма да се продават в Индия

0
332

На 15 октомври Google официално представи своите нови смартфони Pixel 4 и Pixel 4 XL. Но едно от най-важните нововъведения в тези мобилни устройства доведе до това, че в някои държави е забранена продажбата и използването на тези мобилни телефони.

Една от тези страни е Индия. В тази страна частните лица нямат право да използват устройства, които работят в честотния диапазон 60 GHz, като например рутерите с поддръжката на 802.11ad стандарта. Причината е, че тези честоти са запазени за военните. Но в Pixel 4 и Pixel 4 XL се използва радара Soli, който може моментално да разпознава лицето на потребителя и да регистрира жестовете над дисплея с помощта на технологията Motion Sense. Само че той използва точно 60 GHz честотен диапазон.

Това е и причината новите смартфони на Google, за разлика от предишните модели Pixel, да не се продават в Индия. В тази страна е забранено използването на подобни устройства, а при нейното нарушаване се конфискува съответното устройство и се начислява глоба. А ако Google реши да изключи Motion Sense технологията, новите смартфони ще се лишат от своите най-нови и уникални особености, на което интернет гигантът няма как да се съгласи.

Да си припомним, че кадровата честота на дисплеите на Pixel 4 и Pixel 4 XL е 90 Hz, която в режим на икономия на енергия пада до 60 Hz. Поддържат се режимите HDR, Always On и новият Ambient EQ.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за