Huawei иска да предложи нов стандарт за картите памет, наречен NМ. Но струва ли си той наистина? Първите бенчмарк резултати показват, че картите на китайската компания се представят по начин, сравним с този на техните microSD конкуренти.

NM картите използват протокол eMMC 4.5 с UHS-I U3 рейтинг за скорост, обещавайки максимална скорост на четене от 90MB/s и стабилна скорост на писане от 30MB/s.

Това, разбира се, е само на теория. Ето какви скорости може да очаквате на практика на база на резултатите на Hi-Tech:

Копирането на файл с размер 6.7GB отнема 1 минута и 33 секунди при скорост от 72MB/s. Имайте предвид, че е тествана картата от 128GB NM (реално налично място след формат 123.73GB ). Скоро се очакват варианти с 256GB и 64GB, произведени от Toshiba.

Засега само четири смартфона поддържат новите карти. Това, естествено са четирите модела от серията Mate 20. Вероятно обаче скоро ще можем да видим още телефони, работещи с NM стандарта, поне от Huawei. Ако искате да разгледате съдържанието на картите на компютър, има и USB адаптер, макар да се намира доста по-трудно от стандартните SD преходници.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
the professorКольо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Скоростите не са нещо кой знае какво, дори за евтините модели micro sd карти с SDXC стандарт(последният пазарно реализиран към момента стандарт). Скъпите и най-бързи модели, от доста време са в пъти по-бързи, стандартът позволява скорости до над 300MB/s, а вече е приет и следващ стандарт, който когато се реализира, ще се появят модели със съществено по-голям капацитет и скорост: „SDUC Official SDUC logo The Secure Digital Ultra Capacity (SDUC) format, described in the SD 7.0 specification, and announced in June 2018, supports cards up to 128 TB and offers speeds up to 985 MB/s, regardless of form factor, either… Виж още »

the professor
the professor

видяхме какво стана с memory stick картите на sony – не можаха да се преборят с sd/mmc точно поради алчността на sony и монопола и липсата на съвместимост, очаквам същото да стане и huawei. такива примери бол: thinderbolt срещу usb, Rambus DRAM срещу DDR… това някой да измисли стандарт и да иска лицензи (от които да цоца) от другите за да правят съвместим продукт винаги води до висока цена, а от това нямат изгода нито производителите (каква им е изгодата да плащат лицензи, които да надуват цената на крайния продукт, и парите да отиват в някой патентен трол?), нито потребителите…… Виж още »