Новите OnePlus 8 смартфони са с драстично по-ниски цени в Индия в сравнение с останалите пазари

0
727

Новата OnePlus 8 серия бе анонсирана миналата седмица и освен мощни характеристики, смартфоните дебютираха с високи цени. В Европа например ще трябва да се охарчите с цели 700 евро, за да закупите базовия модел. Изглежда обаче за всеки отделен пазар компанията определя различни себестойности. Наскоро излязоха офертите за Индия, където OnePlus е много известна. Там цените напомнят на славните дни на компанията, когато тя още правеше „килъри на флагмани“.

Според публикация в Twitter базовият OnePlus 8 модел се предлага на цена от 41 999 рупии. Това е приблизително 500 евро или с цели 200 по-малко от офертата в Европа. Има обаче една уловка – базовият модел е ексклузивен за Amazon India и е оборудван с 6GB оперативна памет (в сравнение със стандартните 8GB). Вариантът с нормалните характеристики обаче също се продава сравнително по-евтино на 44 999 рупии (около 540 евро). Моделът с 12GB RAM и 256GB флаш памет пък е на цена от 49 999 рупии, което се равнява на 600 евро. Дори най-скъпият модел OnePlus 8 Pro с максимум памет възлиза на 59 999 рупии, което е с 20 евро по-скъпо от базовия 8 тук. Безжичните слушалки Bullets Z пък се продават на половин цена.

Очевидно Индия е облагодетелствана от страна на цените, но има и логична причина за това. OnePlus е обичана от индийците компания, които имат избор между множество евтини телефони. Realme и iQOO, които заедно с OnePlus са дъщерни на една обща компания, представиха дори още по-евтини смартфони със Snapdragon 865 процесори в региона. В подобни обстоятелства международните цени биха уронили авторитета на OnePlus в Индия. Затова компанията е избрала по-ниски цени, не чак като на конкурентите, но достатъчно, за да е в обсега на повече хора.

Все пак цените са изненадващо ниски, така че, ако искате да спестите, можете да се обърнете към познати или представители в Индия и да закупите най-доброто от OnePlus. Имайте предвид обаче, че рискувате лишаване от гаранция и поддръжка.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари