Лятото на 2018 г. беше вълнуващ период за смартфон дизайна и опциите за предната камера. Най-напред vivo NEX ни предложи изскачащ селфи сензор, който скоро след това беше последван и надминат от Oppo Find X.

Сега според популярен китайски източник, и двете компании планират да предложат т.нар. „перископична камера“ в следващите си флагмани. Това означава, че е доста вероятно както Oppo R19, така и vivo X25 да имат изцяло безрамкови екрани и изскачащи предни камери. Това означава, че тези телефони няма да се представят с новосъздадения дизайн на дисплея с дупчици, открит в наскоро пуснатите телефони Samsung Galaxy A8s, Huawei Nova 4 и Honor V20.

Същият източник подкрепя твърденията си като казва, че вече се приготвят фабрични части и заготовки за новите дизайни. По всяка вероятност Орро ще се придържа към досегашното си решение, при което цялата горна част скрива в себе си камерата, докато vivo ще има частичен изскачащ механизъм, показващ се от дясната част.

Заготовките разкриват още, че компаниите не планират да използват скенери за пръстови отпечатъци на гърба. Това пък означава, че Oppo R19 и vivo X25 ще имат такива биометрични сензори директно под своите OLED екрани.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за