Imagination Technology съобщи някои данни за новия високопроизводителен графичен процесор PowerVR Series8XE Plus, който ще добави поддръжката на виртуална реалност в смартфоните с цена от $200 до $400.

Според производителя, новият GPU значително ще повиши графичната производителност на смартфоните от среден клас. Той може да обработва Full HD видео с честота 60 кадъра в секунда. Тези параметри са необходими за да стане възможно възпроизвеждането на виртуална реалност с помощта на смартфони и други мобилни устройства. Новият GPU увеличава производителността на мобилните игри и при обработката на видео. Процесорът осигурява 4 пъти по-висока производителност при игрите в сравнение с предишния PowerVR Series8XE.

Освен това, PowerVR Series8XE Plus може да се използва при решаване на сложните алгоритми в автономните автомобили. Той разполага с хардуерна поддръжка на разпознаването на изображения и може да се използва в системите за машинно обучение Caffe и TensorFlow.

Новият GPU поддържа различни API, включително OpenGL ES 3.2 и Vulkan 1.0, а това означава, че може да се използва и в 4К телевизорите, телевизионните приставки, в роботехниката.

Новият графичен процесор Imagination Technology PowerVR Series8XE Plus се очаква да се появи в Android смартфоните през 2018 година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари