Американският производител на чипове Qualcomm представи своята флагманска система-върху-чипа Snapdragon 845 в края на миналата година, а първите устройства с новия чип очакваме на събитието MWC 2018.

Резултатите от тестовете на новата SoC в най-популярните бенчмаркове вече са публикувани, но чипът предлага още изненади. Според най-новата информация Snapdragon 845 разполага с хардуерната поддръжка на иновационната технология за безжично стриймване на звук Broadcast Audio.

Тази технология дава възможност на потребителите да стриймват музикалния поток към няколко Bluetooth устройства. Така например, няколко души ще могат едновременно да слушат музика на своите безжични слушалки или да се направи подкаст за целия дом с помощта на няколко независими безжични колонки.

Qualcomm обещава идеална синхронизация на звука за всички включени по този начин устройства. Вече не е необходимо закупуването на комплект специални и скъпи смарт колонки, които могат да се синхронизират помежду си (както правят например HomePod или Amazon Echo). Snapdragon 845 позволява да поставите в дома си съвършено различни безжични колонки (може и JBL) и да се наслаждавате на идеално синхронизиран звуков поток.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за