Новият смартфон на Vivo притежава буквално голяма камера

1
3797

Годината е 2020 и производителите на смартфони се стремят да усъвършенстват хардуера си за заснемане, за да е по-компактен и дискретен на корпуса. Всички, освен Vivo, която заложи на драстично уголемяване на сензора на камерата. Компанията разкри голямата тайна на новия си флагман X50 с нестандартен модул на камерата. Той се състои от три приблизително нормално изглеждащи сензора и един двойно по-голям от другите, смятан за главен.

Причината за прекомерните размери е въвеждането на нов роботизиран механизъм за стабилизиране на изображението. Vivo възнамеряваше да го представи на своя концептуален телефон по-рано тази година, но поради породилата се ситуация реши да вгради технологията в следващия си комерсиален продукт. Гимбал механизмът сферично обхваща целия сензор и се върти спрямо положението на телефона.

Компанията твърди, че се е вдъхновила от очите на хамелеоните и рекламира своя гимбал като 200% по-ефективен от настоящата OIS технология. Това означава много добра стабилизация на изображението – видео без насичания и възможност за заснемане на нощното небе, дори докато държите телефона. Вероятно Vivo използва новия сензор на Samsung – ISOCELL GN1, анонсиран едва вчера. От друга страна, продуктовият мениджър на Vivo представи в Weibo проект за още по-голям 1/1,3-инчов сензор с големина на пиксела 2.4μm. Големият размер на сензора би се съчетал добре с обемистата технология на оптична стабилизация, които заедно да доведат до формирането на голямото око.

Vivo рекламираше и разработването на иновативна система на оптично увеличение, движеща лещите на апарата като в DSLR. Днешните смартфоните използват лещи с различни профили и фокусни разстояния. На изображението на X50 виждаме анотацията 16-135, която може би предполага 5 пъти увеличението на нормална 27мм-ова камера.

Разбира се, щом X50 ще бъде флагман, характеристиките ще трябва също да бъдат на ниво. Очакваме най-доброто от Qualcomm, заедно с много оперативна и флаш памет, AMOLED дисплей и Android 10. Vivo планира да представи новия смартфон на първи юни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари