Новият BlackBerry 5G смартфон с физическа клавиатура идва през 2021

4
831

BlackBerry ще представи нов смартфон с 5G връзка и физическа клавиатура през 2021 г. След като китайският технологичен гигант TCL обяви, че прекратява представянето на нови модели смартфони от името на марката, и правата над нея бяха придобити от Onward Mobility в началото на годината, изглежда сме на път отново да срещнем името на иконичната едно време марка на пазара на смартфони. Информацията, че BlackBerry работи по нов 5G смартфон с физическа клавиатура дойде директно от OnwardMobility.

Onward Mobility работи с дъщерното дружество на Foxconn FIH Mobile Limited за извеждането на предстоящия смартфон на пазарите на Северна Америка и Европа през първата половина на следващата 2021 г. Дали телефонът обаче ще достигне до магазините за потребителска електроника на дребно и до магазините на мобилните оператори, тъй като в съобщението за пресата по повод обявяването на работата по модела, се казва, че BlackBerry 5G ще бъде бизнес ориентиран смартфон, който ще задоволи необходимостта на бизнеса от „сигурен, богат на функции 5G смартфон, който идва с висока производителност.“

„Смартфоните на BlackBerry са известни с това, че защитават комуникациите, поверителността и данните“, заяви изпълнителният директор на OnwardMobility Питър Франклин в изявлението за пресата. „Това е невероятна възможност за OnowardMobility да изведе на пазара 5G устройства от ново поколение с подкрепата на BlackBerry и FIH Mobile.“

Към момента на официалния сайт на OnwardMobility не са изброени други продукти, като единствено се споменават „бъдещите смартфони BlackBerry 5G“. На страницата на компанията се твърди, че е създадена да доставя сигурни решения за мобилна комуникация на малките предприятия, администрацията, правителството и големия бизнес.

Също така не е ясно дали и кога предстоящият смартфон ще се предлага в други пазари освен Европа и Северна Америка.

Журналистите от популярния технологичен портал TechRadar са се обърнали към OnwardMobility със запитване дали устройството ще се продава на дребно за обикновените потребители и отговорът е положителен:

„Повече от половината от световното население днес притежава смартфони, така че пазарът е огромен. Това, което липсва обаче, е един ултра-сигурен и ориентиран към производителността смартфон, който може да отговори на нуждите на корпоративните потребители, правителствените служители и всички други, които имат нужда от наистина висока сигурност – и това е пазарната ниша, която очакваме да запълним.“

BlackBerry: Наистина сигурни смартфони или отживелица?

Телефоните на BlackBerry всъщност преди години бяха едни от първите истински смартфони, които станаха популярни сред потребителите, но те за първи път станаха популярни сред корпоративните клиенти, които се нуждаят от устройства, на която висока защита и сигурност на информацията, могат да разчитат.

Докато пазарният дял на BlackBerry беше свит поради новопоявилите се конкуренти като iPhone и Android смартфоните, все пак моделите останаха известни като надеждни устройства за корпоративните потребители години наред. OnwardMobility очевидно умело използва това наследство от корпоративно доверие и репутация на смартфони, насочени към продуктивността, тъй като днес е много трудно да срещнете съвременен модел смартфон, който да има физическа клавиатура. А представете си такъв през 2021 г.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари