Новият OUKITEL K10 NFC предлага богата функционалност

0
712

Смартфоните стават все по-важни в нашето ежедневие и разполагат с все повече функции. Много от новите функции в мобилните телефони се превръщат в тенденции, като например скенера за пръстови отпечатъци, който вече можем да видим във всички нови смартфони. А отскоро лицевият скенер започна да се появява във всички нови модели.

Има и друга функция, която се появи дори по-рано от дактилоскопичния скенер и това е NFC. Новият OUKITEL K10 е именно такъв смартфон, който разполага не само със скенер за пръстови отпечатъци, но и с NFC модул.

NFC или Near Field Communication означава безжичен обмен на данни на близки разстояния. Технологията позволява безжичен обмен на пакети от данни между различните мобилни устройства, като разстоянието обикновено е до 10 сантиметра. NFC технологията предлага богата функционалност във всеки смартфон.

Всеки може да използва NFC в ежедневната работа за:

  • Проверка на баланса за заплащане на метрото или градския транспорт. Проверете, дали сте включили всички NFC функции на смартфона и поставете електронната абонаментна карта зад смартфона. K10 ще я прочете и ще покаже баланса.
  • Бързо заплащане. Удобна функционалност, която след въвеждане данните на банковата карта позволява разплащане с помощта на K10. POS терминалът трябва да поддържа тази функция.
  • Отключване. Съхранете информацията от абонаментната карта или съответната парола в K10 и поставете смартфона до електронния четец, за да отключите кодовата брава.
  • Обмен на данни. Два смартфона с NFC могат да обменят данни, снимки и музика, като връзката е много по-бърза от Bluetooth.
  • Смарт таг. Възможно е да поставите електронен етикет, прочитането на който води до автоматичното изпълняване на някаква функция – например, чрез NFC маркер на входа на залата, доближаването на смартфона до него може да изключи звука на смартфоните преди началото на срещата.
  • Контрол на достъпа. Възможно е изтеглянето на информация чрез GPRS връзка, която след това да бъде използвана при плащане или за входен контрол.

NFC функцията вече е стандарт при смартфоните, която предлага голямо удобство за мобилните потребители. Да напомним, че OUKITEL K10 се базира на SoC Helio P23 и разполага с 6 GB оперативна памет, 64 GB флаш-диск. мощна 11000 mAh батерия, камери с резолюции 21 и 13 мегапиксела, 6-инчов безрамков Full HD дисплей със съотношение на страните 18:9. Смартфонът използва ОС Android 7.1.1 и може да разпознава както пръстовите отпечатъци, така и човешките лица. OUKITEL съобщи, че K10 излиза на пазара през месец януари 2018 година. Повече информация може да се намери в официалния сайт на OUKITEL. За повече информация и за поръчки можете да посетите официалния сайт на OUKITEL.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари