9.2 C
София

Новият Snapdragon 888 Plus увеличава AI възможностите

Най-четени

Най-добрият мобилен процесор за Android устройства на пазара в момента, Qualcomm Snapdragon 888, става още по-мощен с обявяването на Snapdragon 888 Plus на MWC 2021. Модернизираният чип може да се похвали с увеличаване на базовата тактова честота, с което ядрата Kryo 680 вече работят от досегашните 2,84 GHz на 2,995 GHz, които Qualcomm оптимистично закръглява на 3 GHz в своята презентация.

Също така процесорът надгражда до шесто поколение AI Engine на Qualcomm. Докато базовият Snapdragon 888 може да изпълнява 26 трилиона операции в секунда, то 888 Plus е приблизително 20 процента по-мощен, идвайки с производителност от 32 терафлопса (32 трилиона операции в секунда).

Обновяването на линията чипове по средата на годината не е нещо необичайно за Qualcomm, която ни демонстрира подобен подход и при моделите Snapdragon 855 Plus и 865 Plus, всеки от които излезе в средата на годината, в която по-рано беше представен модела без „Plus“ в името си, съответстващ на базовата версия. Компанията направи и допълнително освежаване на 865 модела в началото на годината, с представянето на Snapdragon 870, който донесе допълнителни подобрения и увеличение на базовата тактова честота.

Вероятно няма да мине много време, преди да започнем да виждаме новия Snapdragon 888 Plus в устройствата на пазара. Компанията казва, че първите телефони с чипа ще бъдат представени през третото тримесечие на настоящата година, което е съвсем скорошен срок, но това не ни изненадва, защото сме свикнали с тази бърза имплементация на новите модели чипове. Honor вече заяви, че ще използва новия чип в предстоящия си флагман Magic 3, като Motorola, Vivo, Xiaomi и Asus също планират устройства базирани на Snapdragon 888 Plus.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини