Нови подробности за смартфона Jolla със Sailfish OS

0
22

Финландската компания Jolla разкри нови подробности относно техническите характеристики на смартфона под управлението на операционната система Sailfish. Апаратът е оборудван с двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon с тактова честота 1,4 GHz, 1 GB оперативна и 16 GB вътрешна памет, 4,5-инчов IPS-дисплей с резолюция 960 × 540 пиксела, защитен със стъкло Gorilla Glass 2, както и с две камери – 8-мегаикселова основна и 2-мегапикселова фронтална.

Обявена е и поддръжка на мрежи LTE, но само в шест държави, чийто списък ще стане известен преди пускането на смартфона в продажба. Към момента на пазарния му старт устройството ще може да бъде закупено във Финландия, Швеция, Дания, Великобритания, Германия, Испания, Франция и Италия. Предварителни заявки са възможни само на територията на Финландия.


Телефонът е получил безжични модули Wi-Fi и Bluetooth 4.0 + HS, поддръжка на ГЛОНАСС, модули NFC и I²C за предаване на данни, стандартен набор от сензори, както и конектор microUSB.

Както съобщават разработчиците, батерията с капацитет 2100 mAh на устройството му осигурява до 7,7 часа време за автономна работа в режим на разговор (5,5 часа в 3G мрежи) и до 500 часа в режим на готовност.


Обявената на сайта на компанията продажна цена на смартфона е 399 евро.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за