fbpx
16.8 C
София

Нови течове One UI 2.0 разкриват повече за Galaxy S20 и Fold 2

Най-четени

Най-новата актуализация на персонализирания Android-базиран интерфейс на Samsung, UI 2.0 разкрива повече за функциите на камерата на Samsung Galaxy S20 и зареждането на Fold 2.

Течовете за софтуерните разработки на Samsung обикновено ни дават добра представа за това, по което компанията работи за своите предстоящи смартфони. Добавени кодове и ресурси дават улики за бъдещи продукти, устройства и функции, които трудно иначе бихме могли да предскажем, преди да бъдат представени официално или поне рекламирани. Голяма част от спекулациите за продуктите на Samsung идват именно от изтекъл софтуер.

За тазгодишните водещи устройства, които ще бъдат или Galaxy S11 или Galaxy S20 (анализатори спорят как точно ще се казват следващите флагмански устройства на Samsung), вече открихме препратки към дисплей със 120Hz честота на опресняване, няколко нови режима на камерата, основен фото сензор с резолюция от 108MP и други. В началото открихме и части от кода, които частично описват новите функции на камерата, но няколко актуализации по-късно имаме малко повече информация за тези нови режими и функции.

Изследването на кода на стоковите приложения за камерата, както и много други, и този на интерфейса, често може да предвиди функции и хардуерни разработки, които тепърва предстои да станат публично достояние. Понякога, гадаенето по кода за това какво компанията реално ще представи се оказва подвеждащо – тъй като повечето течове са на ранни тестови версии, които не са официално емисирани, а служат за вътрешно изпробване на разработките и по някаква причина са изтекли, често разработчиците премахват предварително обмисляни функции в последния момент, което е напълно нормално.

И така, ето какви нови разработки са ни подготвили Samsung в Galaxy S11/S20:
View Directors

View Directors беше една от най-вълнуващите функции, която срещнахме в ранни версии на приложението Samsung Camera. Спекулирахме, че този режим ще ви позволи да записвате и разменяте между различни обективи на Galaxy S11, подобно на Filmic Pro на iPhone. С актуализацията от новата версия на Samsung UI, изглежда доказват, че предположението ни е отчасти вярно.

Режимът ще функционира като позволява да изберете обект, върху който да фокусирате и Galaxy S11 автоматично ще го проследи в кадъра. Той също ще ви позволи на правите близки снимки на далечен в пространството обект. Това би могло да бъде идеално за запис на интервюта или импровизирано заснемане на любителски филми.

Single Take Photo

По-рано срещнахме Single Take Photo, но в тази по-нова актуализация на приложението Samsung Camera успяхме да намерим повече информация за режима. Концепцията представлява аналогът на Samsung на режима Photobooth на Google в тяхната линия Google Pixel. Идеята е да можете с минимален брой операции, предварителна подготовка и старание, да направите перфектния селфи кадър. Технологията ще засича на базата на Изкуствен интелект усмивки, целувки и други интересни моменти. Макар и да наподобява технологията на Google, Single Take Photo всъщност ще служи за нещо повече от просто заснемането на селфи – Samsung се опитва да ви даде свободата да се движите в средата, в която сте и да правите автоматично най-добрите снимки.

Single Take Photo ще бъде полезен режим за начинаещите във фотографията, както и за тези, които имат затруднения в определянето на необходимите настройки за заснемането на добро селфи. Samsung всъщност работи по нещо подобно още от миналата година със Shot Suggestion на Galaxy S10.

Pro Video

В по-ранните модели на Samsung, преминаването в „Pro“ режим на камерата ви позволяваше да правите снимки или видеоклипове с гъвкави възможности за промяна на настройките, така както мислите, че биха били най-адекватни за постигането на перфектния кадър. За съжаление с по-новите актуализации, Samsung заличи тази функция и ограничи Pro режима само до снимки.

За щастие, изглежда че сега Samsung ще предложи нов Pro режим за видео в Galaxy S11. Това ще ви позволи ръчно да променяте експозицията, скоростта на затвора, цветовия тон и ISO. В нормалния видео режим тези опции се избират автоматично въз основа на сцената, която записвате. В противовес със Single Take Photo, вероятно вече разбирате, че това е функция, на която ще се зарадват корифеите във фотографията, както и задобряващите любители и експериментатори.

Боке ефекти

Когато Samsung представи Live Focus с Galaxy Note 8, това ви позволи да променяте заснемането на фона на снимката по куп различни начини, за да придадете на фотографиите си индивидуалност. С Galaxy S10 Samsung представи нови Live Focus ефекти като Blur, Big Circle (известни още като Боке), Color point, Spin и Zoom. Компанията също работи върху четири нови режима – Artify, Mono, Side light и Vintage. Ефектът Glitch също ще се проявява като боке ефект, заедно с Live Focus Video ефект. Всички тези боке ефекти, които масово навлязоха в мобилната фотография, дават на всички нас възможност да създаваме по-артистични, акцентирани и елегантни снимки, без да се налага да навлизаме във Photoshop, където тези възможности бяха единствено налични допреди.

Galaxy Fold 2

Супер бързо зареждане

Ако следите новините, вероятно знаете, че Galaxy Fold използва комплект от две батерии, поместени в двата панела на устройството, които общо формират енергийното му осигуряване. И тъй като последните слухове за батерията на неговия наследник Galaxy Fold 2 очертават наистина малък капацитет – от порядъка на 900 mAh за батерия (тоест общо 1800 mAh)*, което силно се надяваме да не е истина, супер бързото зареждане определено е добре дошло.


*  Информацията е от непотвърдени източници.

Отчитане на здравето на батерията

Тази нова функция ще бъде чудесна за много фенове. В приложението Samsung Settings открихме код, който служи за проверяването на здравето на батерията на вашия телефон. Apple всъщност предлага тази възможност в своите телефони от няколко години и това ви помага да разберете кога възрастта на батерията на устройството ви вече си казва думата. Това от своя страна помага за предвидите точния момент, в когато смяната е наложителна. Функция като тази може да помогне за намаляване на силициевите отпадъци чрез насърчаването на поправката и надграждсането на устройствата. Разбира се, това не означава, че ще стане по-лесно да смените батерията си сами, но наистина функцията подсеща, че ако сте недоволни от издържливостта на телефона ви, може би трябва да помислите за смяна на батерията.

Дизайн

Първият сгъваем модел на Samsung, бе интересен, особено предвид от колко години компанията вдига шум, че работи по телефон със сгъваем екран. Той се сгъваше вертикално по дължина, което не го прави по-малко компактен и дори чаровен. Но в късната есен, Motorola представи своя възкресен Razr, който представи уникална инженерна конструкция – в сгънато състояние, устройството представлява най-малкият мобилен телефон в света, като изключим ширината, а разгъването е с уникален механизъм, който отваря голяма полезна площ. В последните две седмици чухме няколко слуха, че Samsung работи именно по нещо такова за втория си официален сгъваем модел. Напълно възможно е устройството да заимства от дизайна на Motorola Razr. По същество, може да видим малък преден дисплей, който служи за показване на известията, датата, часа и друга основна информация (към момента има колебания дали той ще е цветен) и голям екран в разгънато положение, който продължава да бъде пластмасов.

Предстои допълнителен анализ на изтеклия програмен код на софтуера на Galaxy S11 (S20) и Fold 2, така че предстои да открием още нови функции. Samsung са пословично известни със своята дългосрочна поддръжка на устройствата, именно заради което са предпочитани от потребителите по света. Често компанията въвежда освежителни ъпгрейди и въвежда нови функции и в по-стари модели, за да запази тяхната атрактивност и удовлетвореността на вече закупилите ги потребители. Именно затова, очакваме да се появят и нови софтуерни версии за миналогодишните модели Galaxy Note 10, S10 и други телефони от набиращата мощ серия Galaxy A.

Следва продължение.

 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини