Новостартираща компания иска да снабди смартфоните с множество интересни сензори

0
31

В процес на набиране на средства е амбициозният проект Sensordrone, който си е поставил амбициозната цел да създаде множество различни сензори, обогатяващи функциите на съвременните смартфони. Инициативата ще се финансира чрез инвеститори, които могат да дарят пари с помощта на платформата Kickstarter, съобщи Phonearena.com.

В момента смартфоните от висок клас вече притежават всевъзможни хардуерни разширения като жироскоп, компас, акселерометър, двойни микрофони и други. Все още обаче, има какво да се желае в това отношение. Инициаторите на Sensordrone искат да запълнят празнините давайки още по-големи възможности на умните телефони.

Ако бъдат събрани достатъчно пари ще бъде разработена приставка, която допълва съществуващите сензори с по-екзотични измервателни уреди. Предвижда се сензор за измерване на някои от параметрите в състава на въздуха, инфрачервен термометър, влагомер, светломер, барометър, висотомер и апарат за кръвно налягане. В процеса на работа могат да бъдат добавени и други сензори.

Джаджата ще бъде с пазарна цена от 199 щатски долара и се предвижда да бъде съвместима с всички популярни телефони и мобилни операционни системи.

Sensordrone си има и конкуренция в лицето на проекта Node, който предлага подобни възможности срещу същата цена.

По-долу можете да видите и промоционалното видео, създадено от екипа на Sensordrone, което има за цел да привлече повече дарители.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари