Ново приложение ще спасява потребителите от смърт по време на селфи

1
112

Специалисти от Университета „Карнъги-Мелън“ в Питсбърг са разработили приложение, което ще помогне на любителите на селфи-снимките да избегнат трагични последствия. Това пише MIT Technology Review.

Приложението ще уведомява потребителя, възнамеряващ да направи селфи, за опасностите: за интензивни движения на транспорта, неблагоприятни метеорологични условия, риск от високо падане и така нататък. Системата прави оценка на положението с точност до 70 на сто.

В случай, че приложението открие сериозна опасност, смартфонът на потребителя ще бъде принудително изключен, докато собственика избере по-подходящо място за селфи. В момента разработчиците тестват приложението и когато процесът е завършен, то ще може да бъде свалено от Google Play и AppStore.

По-рано специалистите съобщиха, че в света рязко са се увеличили броят на смъртните случаи по време на създаването на селфи-снимки. Най-често хората умират по време на снимане на селфи, падайки от височина, след което следват малко по-малко популярните причини – смърт в резултат на удавяне и падане във вода.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
the professor
the professor

трябва да измислят камера, която да е продължение на горната част на телефона + приложение за предупреждение което да вади образа на това в което може да се блъсне човека с тамагочито…. пълно е с лигльофрени дето вървят по улиците и тротоарите със нос забит в телефона, или ще се блъснат в теб или някъде другаде… и после подскачат като гръмнати…