10.8 C
София

Ню Йорк е вече оборудван с обществени зарядни станции за мобилни телефони

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Най-големият в САЩ мобилен оператор AT&T разшири мрежата от общодостъпни зарядни станции Street Charge. Поставените в целия Ню Йорк пунктове за зареждане на мобилни устройства получават енергия чрез слънчеви панели и позволяват на всички безплатно да заредят своите смартфони.

В Голямата Ябълка вече са поставени 45 пункта Street Charge за безплатно зареждане и това е двойно повече от миналата година, когато тази инициатива бе стартирана. През тази година мобилният оператор използва зарядни станции от ново поколение, които не се влияят от климатичните промени.

Зарядните станции Street Charge разполагат с шест различни интерфейса: Lightning, 30-пинов за iPhone и iPad, стандартен microUSB порт, подходящ за по-голямата част от смартфоните на Android и Windows Phone, както и стандартен USB порт, който може да бъде използван за зареждане на други комуникатори. Инсталирани са и обикновени електрически контакти с максимална сила на тока 2 A.

Първата Street Charge бе представена на обществеността през 2013 година в бруклинския парк Fort Greene Park. Мобилният оператор възнамерява и през следващите години да разширява тази мрежа от пунктове за безплатно зареждане на смартфони и други мобилни устройства.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини