Някои притежатели на смартфони Samsung Galaxy Note започнаха да съобщават за проблеми, свързани с акумулаторната батерия. За разлика от миналата година, когато имаше опасност батерията на Galaxy Note 7 да се самозапали, този път батерията престава да работи след пълното разреждане.

PhoneArena съобщи, че след пълното изчерпване заряда на акумулаторната батерия, някои смартфони Samsung Galaxy Note 8 се изключват и престават да се зареждат и включват. Потребителите са се опитали да подадат електрическа енергия с помощта на най-различни кабели и зареждащи устройства, за да се убедят, че проблемът наистина е в смартфона. Във форумите на уебсайтовете на Samsung за техническа поддръжка се препоръчва да се търси помощ в сервизните центрове, където мобилното устройство ще бъда заменено в рамките на действащата гаранция.

Компанията Samsung знае за възникналия проблем и заменя тези смартфони. Засега няма информация какъв е техният точен брой. Но се знае, че тази неизправност се проявява в смартфоните предлагани от всички мобилни оператори на САЩ: Verizon Wireless, T-Mobile и Sprint.

Съобщенията от озадачените потребители започнаха да се появяват и в Reddit, като и там сценарият е същият: телефонът не се зарежда и не се включва след пълното изтощаване на акумулаторната батерия.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари